Meta Verified på Instagram og Facebook
Brugerbetaling:

Jagten efter likes på Facebook kan snart blive dyrere. I hvert fald for virksomheder og kendisser.

Meta Verified: Facebook og Instagram indfører brugerbetaling

Mod en månedlig betaling kan du nu få verificeret din Facebook- og Instagram-konto, opnå et større publikum og endda få ekstra redigeringsmuligheder. Det nye tiltag hedder Meta Verified.

»Det er vigtigt at føle sig sikker på, at ens identitet og konti er sikre, og at de personer, man interagerer med, er dem, de siger, de er«.

Sådan skriver Meta, firmaet bag Facebook og Instagram, i et blogindlæg på firmaets hjemmeside. Og det er det nok de færreste, der vil erklære sig uenige i.

Til gengæld er det ikke sikkert, at brugerne vil begejstres over den nyhed, der følger i kølvandet på citatet. 

Læs også: Facebook skifter navn til Meta. Men hvorfor nu det?

Hvad er Meta Verified?

Mark Zuckerberg og resten af Meta vil nemlig introducere et blåt flueben, der - mod betaling - skal ledsage Facebook- og Instagram-profiler, der er verificerede.

Når du bevæger dig rundt på Facebook og Instagram i dag, kan du allerede støde på et lille blåt flueben ud for nogle profiler. Fluebenet er et tegn på, at Meta garanterer, at personen eller firmaet er dem, de giver sig ud for at være.

Tidligere har fluebenet været forbeholdt profiler med større følgerskarer fx større firmaer, influencere og kendte mennesker, som er blevet verificeret fx gennem en ansøgelsesproces.

Fremover vil du kunne købe dig til det blå flueben.

Fænomenet kalder Meta for "Meta Verified." Det nye system rulles ud i en prøvefase - i første omgang i New Zealand og Australien - men der vil ikke gå længe før du selv vil kunne give din konto på Facebook eller Instagram lidt ekstra troværdighed.

Eller i hvert fald vil støde på firmaer og influencere, der vil.

Det blå flueben ud for en profil på Facebook eller Instagram betyder, at profilen er verificeret.
Verified:

Det blå flueben ud for en profil på Facebook eller Instagram betyder, at profilen er verificeret. I fremtiden kan du købe dig til det blå flueben.

Så meget koster det blå flueben

Prisen for at få verificeret sin profil ligger på 12 dollars om måneden i browseren eller 15 dollars på mobilen. Det svarer til henholdsvis 84 og 105 kroner om måneden.

Som priserne indikerer, at det næppe et tilbud vi som almindelige Facebook-brugere vil kaste os over. 

Der er snarere en mulighed for firmaer og kendisser, som gerne vil sikre sig mere troværdighed og gennemslagskraft, når de kommunikerer på Facebook eller Instagram.

Lås også: Sådan sletter du din Facebook-konto

I Elon Musks fodspor

Da Elon Musk overtog Twitter sidste år, introducerede han et lignende blåt emblem; Twitter Blue, hvor man kunne købe sig til en verificeret konto.

Det forsøg blev sat på pause, da falske brugere var i stand til at udgive sig for berømtheder ved at købe sig til det blå flueben. 

Siden er Twitter Blue dog igen oppe at køre, og koster 11 dollars om måneden.

Et A-hold og et B-hold på Facebook?

Som abonnement på Meta Verified får du i øvrigt også udvidet adgang til support hos Facebook og Instagram, samt mulighed for at bruge en stribe værktøjer, som almindelige bruger må kigge længe efter.

Og ikke nok med det. Profiler med det blå flueben loves også, at deres opslag når et større publikum ned normalt. 

Dermed skal det nye tiltag måske alllerbedst ses som et forsøg på at skabe A- og et B-hold på Facebook og Instagram, hvor vi almindelige gratis-brugere måske bliver mere usynlige for omverdenen end de store betalende foretagender.

Meta Verified er det første eksempel på brugerbetaling på Metas sociale medier, men det sætter gang i spekulationer om, om det reelt er første skridt imod reel brugerbetaling på fx Facebook og Instagram. Det vil tiden vise. 

Læs også: De bedste tips til Facebook Messenger

Måske er du interesseret i ...