slet din facebook konto

Hvis du er blevet træt af Facebook, kan du slette din Facebookkonto permanent.

© Shutterstock

Spørg os: Hvordan sletter jeg min Facebook-konto?

Facebook gør det ikke let for dig, men her er metoden til at slette din Facebook-profil permanent.

19. april 2020 af Emil Maischnack Jensen

En læser har i Spørg os-forum spurgt, hvordan han sletter sin Facebook-konto:

SPØRGSMÅL: Efter modne overvejelser har jeg besluttet mig for at slette min Facebook-konto. Jeg har dog kun haft held til at finde det sted, hvor man lukker kontoen midlertidigt – og jeg vil gerne slette den permanent. 

Kender I en metode, der gør det muligt at slette en Facebook-konto for altid?

SVAR: Ja, det kan godt lade sig gøre at slette kontoen permanent og ikke blot deaktivere sin Facebook-profil, men Facebook har virkelig gjort det indviklet og skjult funktionen ualmindelig godt. De vil jo gerne holde på brugerne så længe som muligt. 

Her viser vi dog, hvordan du klarer den lettere kringlede opgave i syv lette trin.

slet din facebook konto

Det er ikke nok blot at slette Facebook-appen. Det er lidt mere kompliceret at slette Facebook-kontoen permanent.

© JLMcAnally / Shutterstock.com

Sådan sletter du din Facebook-konto permanent:

  1. Åbn din browser, og gå ind på Facebook. Log på med e-mail og adgangskode og klikke på Log på.
  2. Klik nu på pilen i øverste højre hjørne, og vælg punktet Indstillinger i menuen, der folder sig ud.
  3. Vælg herefter Dine Facebbok-oplysninger
  4. Ud for Deaktivering og sletning vælger du vis. 
  5. Nu kan du vælge, om du vil slette din Facebook-konto permanent, eller om du blot vil "holde en pause" og vende tilbage til din  profil senere. 
  6. Nu bliver du bedt om at indtaste din adgangskode, inden kontoen bliver slettet eller deaktiveret. Angiv din adgangskode, og klik på Fortsæt og derefter på Slet konto.

Du kan fortryde i op til 30 dage. Herefter er din Facebook-konto inklusive alt det, du har lagt op på profilen, væk for evigt. 


> Som abonnent på Komputer for alle kan du stille dine it-relaterede spørgsmål til vores eksperter døgnet rundt. Få fuld adgang til alle abonnementsfordele fra kun 29 kroner.

Gem data før du sletter din Facebook-konto

Nu bliver din Facebook-konto slettet for altid - og du mister naturligvis alle de ting, du har lagt op gennem tiden - du har dog mulighed for at downloade alle dine data til din computer, inden du sletter kontoen.

Hvis du alligevel vælger at bevare din konto, skal du huske at vælge en eftermælekontakt, så en ven eller et familiemedlem kan administrere din konto, når du dør.

> Læs også: Sådan flytter du dine billeder fra Facebook til Google Photos

Måske er du interesseret i ...