Søgemaskinen Bing kan nogle ting, som Google ikke kan.
Bing:

Søgemaskinen Bing kan nogle ting, som Google ikke kan. Læs om Microsoft-maskinens fortrin.

Derfor bør du overveje at bruge Bing

Microsofts søgemaskine Bing har fået vind under sejlene, og der er er faktisk ting, den gør bedre end konkurrenten Google. Vi kigger nærmere på nogle af fordelene ved Bing, så du bliver bedre til at søge på nettet.

For mange pc-brugere er Bing noget, de løber i en stor bue udenom.

Langt de fleste af os sværger til konkurrenten fra Google, som er langt mere populær som søgemaskine og har været det i hele Bings levetid siden 2009.

Microsoft har desperat forsøgt at få os til at skifte til Bing (samt browseren Edge) ved blandt andet at lægge annoncer for søgemaskinen spøjse steder i Windows.

Det kan du læse et eksempel på i artiklen: "Hvad sker der med søgefeltet i Windows?"

Men Bing kan også noget. Og på nogle områder er den faktisk bedre end konkurrencen.

Du behøver ikke frygte Bing

Der er flere gode argumenter for at bruge Bing, og det er der en hel del mennesker, der allerede har opdaget.

Således kunne Microsoft for nylig fortælle på firmaets blog, at man nu havde rundet 100 millioner brugere af Bing på verdensplan. Udmeldingen kommer kort tid efter at Micrsoft præsenterede en ny version af Bing med indbygget chatrobot.

Det lyder måske af meget, men der er alligevel et stykke vej til Googles 4,3 milliarder af brugere. I følge den seneste statistik, står Google for 91 procent af al søgetrafik, mens Bing sidder på sølle 2,88 procent af al søgning på verdensplan. 

Læs også: Søgning i sidepanel gør dine Google-søgninger lettere

Sådan bruger du Bing

Hvis du har en Windows-pc, er Edge-browseren allerede installeret, og når du laver en søgning i Edge, er det Bing, der foretager søgningen. 

Du kan også bruge Bing som søgemaskine fra en Chrome-browser. Så skal du blot gå til url'en https://www.bing.com/ og så har du alle de muligheder, vi beskriver i denne artikel. 

Hvis du vil have mest muligt ud af Bing, kan du med fordel logge ind med din Microsoft-profil. Når du er logget ind, optjener du automatisk point, som du kan bruge til fx at købe gavekort eller donere til velgørenhed.

Herunder ser vi på tre fordele ved Bing. Du vil nok bliver overrasket over, at Microsofts søgeside faktisk er markant anderledes end Googles.

Fordel 1: Chatbot i Bing er nu for alle

Årsagen til at Bing for nylig rundede 100 millioner brugere, er ifølge Microsoft selv den indbyggede kunstige intelligens. Bing har således placeret en chatbot som en del af søgefunktionen - og det har gjort brugerne nysgerrige. 

Chatbot-funktionen gør det lettere at få svar på spørgsmål og finde præcis det, du  søger. Du kan nemlig uddybe din søgning overfor robotten, som så leverer svaret med kildeangivelser og links til de relevante hjemmesider, hvor du kan læse mere. 

Oprindeligt var det kun til udvalgte testere, men nu er chatdialogen med den kunstige intelligens også en del af den nyeste udgave af Bing. 

Hvis chat-funktionen endnu ikke er en del af Bing hos dig, er det kun et spørgsmål om dage, før det sker.

Læs også: Microsoft vil smadre Google – bygger chatrobot ind i Bing 

Samtale med Bings chatrobot
Bing Chat:

Med chatrobotten i Bing kan du som i en samtale uddybe dine spørgsmål og få rigtig gode svar, som robotten samler fra information på nettet kombineret med den kunstige intelligens. Det er dog vores erfaring, at du skal være lidt kritisk overfor resultaterne, da den kan finde på at digte lidt rigeligt, hvis den ikke kan finde et konkret svar. 

© Komputer for alle

Fordel 2: Flot præsentation af søgninger

Bing har en mere visuel, spændende og på mange måder mere brugervenlig visning af søgeresultaterne. 

Hvor Google overordnet set viser resultaterne i en liste, er de hos Bing skarpt prioriteret, så fx en Wikipedia-artikel fylder hele den øverste del af browservinduet med kapitelopdelinger og typisk et stort foto først.

Og hvis du vil uddybe søgningen, kan du let scrolle op og tage snakken med chat-robotten uden at forlade siden.

Flottere søgeresultatsider i Bing
Bing:

En søgning efter Napoleon giver et flot layoutet resultat-side i Bing, hvor du finder alt det, du ønsker at vide om Napoleon.

Fordel 3: Bing giver smarte links 

Det er selvfølgelig svært at afgøre, hvilken tjeneste der giver de mest relevante resultater for netop dig. Men det er vores erfaring, at Bing har en tendens til at finde det, man ønsker. 

Når du fx søger efter en musiker, er musikvideoer højt prioriteret, og der er smarte link-knapper til relevante hjemmesider.

I eksemplet herunder, har vi søgt på Elvis Presley. Under fotoet af sangeren til højre i vinduet, finder du direkte link-knapper til materiale om ham på Wikipedia, Instagram, Twitter, YouTube og Facebook. Dermed er du typisk dækket godt, så du finder, hvad du har brug for.

> Vidste du, at Edge er bygget på samme teknologi som Chrome? Og dermed kan Edge få mange af de samme funktioner. Læs mere her.

Bing-søgning på Elvis Presley
Elvis i Bing:

En søgning efter Elvis Presley giver små links til vigtige tjenester.

Fremtiden for Bing

Der er med andre ord mange gode grunde til at give Bing en ny chance. 

Det er dog utænkteligt, at Bing kommer til at overtage verdensherredømmet for søgemaskiner, men vi spår, at Bing kan få en større del af kagen i de kommende år, for søgemaskinen har altså fået et gevaldigt løft. 

Men Google har også en robot på vej ind i søgemaskinen, og det er svært at lave om på folks vaner, så de fleste vil sikkert holde fast i Google trods alt.

> Se videoen: 28 års browserkrig - se udviklingen fra 1994 til i dag

Måske er du interesseret i ...