Edge breder sig

Edge-browseren fylder stadig mere på Windows-computeren - og nu har Microsoft fået en ny ide til at promovere browseren.

Microsoft placerer nyt søgefelt midt på skærmen

Mange brugere har på det seneste oplevet at blive mødt af et "svævende" søgefelt midt på Skrivebordet i Windows. Vi viser dig, hvordan du slipper af med Microsofts nyeste påfund.

Måske har du allerede oplevet det. Måske har du endnu oplevelsen til gode.

Under alle omstændigheder har Microsoft taget et nyt overraskende tiltag i brug i kampen mod Googles søgemaskine og den populære Chrome-browser: Et markant søgefelt midt på Skrivebordet på din Windows-pc!

Hvad er søgelinjen i Windows?

De første meldinger om det nye fænomen kom allerede i april og maj i år, hvor nogle pc-brugere pludselig oplevede et nyt søgefelt midt på skærmen. Når man tastede sit søgeord fulgt af Enter, blev man ført til en liste med søgeresulater i Edge. Søgefeltet var med andre ord en ny "indgang" til Edge-browseren, så man ikke behøver åbne browserens søgeside, hver gang man vil søge efter noget på nettet.

I teorien altså en god funktion, men dog langt fra noget, vi allesammen har brug for. Især ikke, hvis man som størstedelen af verdens pc-brugere foretrækker Chrome-browseren og Google-søgninger frem for Microsofts pendanter.

Et ekstra søgefelt

Søgelinjen i Windows, som stadig flere støder på i disse dage, har altså intet at gøre med det faste, almindelige søgefelt, som ligger nede på proceslinjen og som du også kan bruge til at søge på nettet (eller på pc'en).

Det helt nye søgefelt, som kaldes en 'søgelinje' af Microsoft, ligger i stedet midt på skærmen og vel og mærke hen over dine øvrige åbne vinduer. Det er pænt irriterende, når man ikke har planer om at bruge feltet.

Læs også: Nu tvinger Microsoft dig til at bruge Edge

Search bar edge

Sådan ser den nye søgelinje ud på en Windows-pc.

Sådan slår du søgelinjen fra i Windows

Selv om både Bing-søgemaskinen og Edge-browseren er blevet meget bedre de seneste år, som beskrevet i vores artikel Derfor bør du overveje at bruge Bing, vil den typiske pc-bruger nok gerne sende det nye søgefelt eftertrykkeligt på porten. Edge giver heldigvis mulighed for at slå det fra.

Som du kan se i billedet herover, tilbyder søgelinjen selv at blive slået fra med knappen Turn off search bar, når den første gang dukker op på din computer. Du kan dog også selv slå den fra senere. Det gør du således:

 1. Klik på de tre prikker længst til højre på søgelinjen i Edge.
 2. Fjern fluebenet ved Start søgelinjen automatisk.
 3. Vælg desuden Luk søgelinjen.

Sådan finder du søgelinjen igen

Det er faktisk ikke alle Windows-brugere, der automatisk er blevet belemret/beriget med Edges søgelinje. For det første skal man have Edge-version 111 eller senere, og selv i det tilfælde er der forskel på, hvornår linjen rulles ud til Windows-brugere.

Hvis du ikke allerede har set søgelinjen, men gerne vil prøve kræfter med den, skal du gøre som følger.

 1. Åbn Edge
 2. Klik på de tre prikker øverst til højre, og vælg Flere værktøjer
 3. Vælg Start søgelinjen.

Dermed oplever du Microsofts søgelinje som et svævende element på din skærm over alle andre åbne vinduer.

Sådan fjerner du søgelinjen helt fra Windows

Selv når du slår søgelinjen fra som vist herover, risikerer du, at den dukker op igen efter en genstart af pc'en. Det sker dog ikke, hvis du bruger den hårde metode, hvor du slår linjen helt fra i registreringsdatabasen. Den forklarer vi her:

 1. Besøg denne hjemmeside
 2. Rul ned til afsnittet Disable_Microsoft_Edge_desktop_Search_Bar_for_all_users.reg
 3. Klik på knappen Download
 4. En såkaldt reg-fil hentes til din computer.
 5. Dobbeltklik på filen for at tilføje filens værdier til registreringsdatabasen. Du skal eventuelt bekræfte din beslutning undervejs.
 6. Du kan slette reg-filen efterfølgende.

Dermed bør du ikke støde på søgelinjen igen... men mon så ikke Microsoft snart finder på noget andet i stedet?

Læs også: Sådan styrer du Discover-funktionen i Edge

Måske er du interesseret i ...