Hvad er microsoft edge?

Browseren Edge står til en større overhaling i det kommende år. Den får blandt andet tusindvis af browser-tilføjelser.

© Microsoft

Microsoft er på vej med en ny udgave af Edge

Microsoft er på vej med en helt ny udgave af browseren Edge, som efter tre og et halvt år får en tiltrængt overhaling.

> Hent den nye Edge-browser nu

I over tre år har Microsoft kæmpet med at overbevise alverdens pc-brugere om, at browseren Edge bør være deres foretrukne. 

For nylig forlød det dog, at Microsoft var klar til at droppe Edge-browseren helt, men det er kun delvist rigtigt.

It-giganten, der står bag Windows, skrinlægger nemlig ikke Edge, men giver browseren en større opgradering ved at skifte motor. 

Fremover skal browseren nemlig drives af Googles open source-projekt, Chromium. Det er den samme platform, som Google Chrome og Opera-browseren er baseret på.

Ny motor giver bedre Edge

Du vil stadig kunne finde Edge-browseren på din computer, for ændringerne vil fortrinsvis ske i browserens motorrum. 

Det får den betydning, at du med Edge vil kunne indlæse flere hjemmesider korrekt, fordi de fleste hjemmesider er optimeret til teknologien bag Chromium. 

På grund af Edges manglende popularitet, har systemudviklere nemlig ikke altid taget hensyn til Edge, når der er udviklet nye teknologier til hjemmesider. Derfor er der hjemmesider og elementer på nettet, som i dag ikke vises korrekt i Edge. Det vil blive bedre i fremtiden.

Tusindvis af udvidelser til Edge

Med skiftet til Chromium vil Edge desuden blive i stand til at køre de mange tusinde små tilføjelsesprogrammer, som er udviklet til Google Chrome. 

I dag har Microsoft-browseren et sparsomt udvalg på under 50 tilføjelser, men det vil altså fremover blive mangedoblet. 

På Komputer for alle elsker vi  browsertilføjelser, som gør livet på nettet lettere. Vi har bla skrevet om en tilføjelse, som altid accepterer cookies, når du surfer på nettet - eller en tilføjelse, som kan gemme hele hjemmesider ned på din pc.

Microsoft har endnu ikke løftet sløret for, hvornår brugerne får den nye, forbedrede udgave af Edge på computeren, men det forventes, at skiftet vil ske engang i løbet af 2019.

Hold dig opdateret på Windows 10

I magasinet Komputer for alle finder vi i hvert nummer nye tilføjelser, tips og tricks, som gør din computer hurtigere, mere effektiv og lettere at arbejde med. 

Du får også nye programmer og tilføjelser med grundige guider til installationen, så du let kan komme i gang. Samtidig får du nyheder, anmeldelser og meget andet fra computerens verden. 

Prøv to numre af Komputer for alle med en valgfri præmie fra kun 59,50 koner + porto og eksp. Lige nu kan du bla. vælge mellem et bluetooth-tastatur til din mobil eller tablet, en lækker fiberjakke eller et overvågningskamera. Se de mange tilbud her.

Måske er du interesseret i ...