Det er med en opdatering til den nye browser Edge, at forgængeren Internet Explorer fjernes fra din pc.
Opdatering:

Det er med en opdatering til den nye browser Edge, at forgængeren Internet Explorer bliver fjernet fra din pc. 

© Shutterstock

Edge-opdatering fjerner Internet Explorer fra din pc

Sikkerhedsopdateringer til den hæderkronede Internet Explorer sluttede sidste sommer, og nu er Microsoft begyndt at tvangsfjerne browseren fra alle pc'er med Windows 10.

Microsoft har i længere tid haft et horn i siden på den engang så populære browser Internet Explorer, og sidste sommer var det slut med at hente vigtige sikkerhedsrettelser til browseren.

Fra den 14. februar 2023 gik firmaet så skridtet videre, da Microsoft begyndte at opdatere alverdens pc'er med Windows 10 med en opdatering, der ganske enkelt fjerner Internet Explorer fra pc'en.

Hvis du stadig har Internet Explorer på din pc med Windows 10, er det et spørgsmål om kort tid, før pc'en opdateres og browseren forsvinder - med mindre du går til yderligheder og trækker netværksstikket ud af pc'en.

> Læs også: Internet Explorer er død, 26 år gammel

Farligt at bruge ikke-opdateret browser

Det lyder måske voldsomt indgribende, at Microsoft således bestemmer, hvad der skal ligge af programmer på din pc, men faktisk er det ikke helt ufarligt at fortsætte med at bruge Internet Explorer.

Da Microsoft stoppede med at sende opdateringer ud til browseren i juni 2022 var det samtidig slut med at få lukket alle de sikkerhedshuller, der løbende opdages af kriminelle. 

Derfor er det svært at argumentere imod, at browseren fjernes, selvom det kan give problemer fx med ældre udstyr som netværkskameraer, der kun virker i den klassiske Internet Explorer.

> Læs også: Derfor skal du bruge Microsofts Edge-browser

Opdatering til Edge fjerner Internet Explorer

Internet Explorer bliver fjernet fra din pc ved at Windows 10 henter en ny opdatering til Edge-browseren.

Denne opdatering deaktiverer Internet Explorer for evigt og viser dig samtidig et vindue, der fortæller hvad der er sket - og at du bør bruge Edge-browseren fremover. 

Det er muligt at importere dine gemte bogmærker, adgangskoder og andre data til Microsoft Edge, så du ikke mister dine data.

Dette påvirker ikke pc'er med Windows 11, da Internet Explorer allerede var fjernet, da denne udgave af Windows blev lanceret.

> Læs også: Sådan logger du ind i Edge

Når din pc har hentet den nye opdatering til Edge, møder du denne skærm, der fortæller at Internet Explorer er blevet pensioneret, men at du kan hente alle dine gemte bogmærker og indstillinger ind i afløseren Edge.
Pension:

Når din pc har hentet den nye opdatering til Edge, møder du denne skærm, der fortæller at Internet Explorer er blevet pensioneret, men at du kan hente alle dine gemte bogmærker og indstillinger ind i afløseren Edge.

Få adgang til gammelt udstyr og hjemmesider

Hvis dit ældre udstyr som fx en NAS eller et netværkskamera kun virker i Internet Explorer - eller du oplever at gamle hjemmesider ikke vises korrekt - kan du få Edge-browseren til at vise hjemmesiden i såkaldt Internet Explorer-tilstand.

Der er ingen garanti for at denne tilstand virker med udstyret eller hjemmesiden, men det er et forsøg værd, før du kaster dig ud i at installere alternative browsere.

Sådan bruger du Internet Explorer-tilstand i Edge:

  1. Indtast denne adresse i adressefeltet i Edge og tast Enter: edge://settings/defaultBrowser
  2. Vælg Tillad i rullemenuen ud for "Tillad, at websteder genindlæses i Internet Explorer tilstand".
  3. Genstart browseren.
  4. Gå tilbage til indstillingssiden ved at indtaste samme adresse i adressefeltet i Edge og taste Enter: edge://settings/defaultBrowser
  5. Klik på Tilføj.
  6. Skriv adressen til den hjemmeside, du vil indlæse i Internet Explorer-tilstand og klik på Tilføj.
  7. Når du besøger den gamle hjemmeside igen, vil du se et Internet Explorer-ikon yderst til venstre for adresselinjen. Det indikerer, at hjemmesiden vises i Internet Explorer-tilstand.

Dette trick virker blandt andet med ældre netværkskameraer fra D-Link, der kræver en tilføjelse, som kun virker i Internet Explorer.

> Læs også: Edge-browseren stiger i popularitet

Måske er du interesseret i ...