Edge-browseren stiger i popularitet
Edge-browseren:

Det tyder på, at Microsofts Edge-browser snart er den næstmest populære browser blandt pc-brugere.

© Shutterstock

Edge-browseren stiger i popularitet

Længe har Apples Safari-browser været den næstmest populære browser blandt computerbrugere, men nu er Microsoft Edge ved at overhale.

Microsoft Edge-browseren er Microsofts egen browser. Browseren er skræddersyet til Windows, men alligevel er Google Chrome stadig den foretrukne browser blandt størstedelen af verdensbefolkningen.

Microsoft har dog gennem en længere periode forsøgt at få os til at bruge Edge-browseren. Blandt andet ved at gøre det vanskeligt at skifte browsere i Windows 11, og nu tyder det på, at Microsofts salgstrick har givet pote.

I hvert fald estimerer analysefirmaet StatCounter nu, at Microsoft Edge er ganske tæt på at overstige Apples Safari-browser i popularitet og dermed indtage andenpladsen i den store browserdyst.

LÆS OGSÅ: Microsoft advarer mod at hente Chrome

Chrome topper stadig listen

Ifølge StatCounters analyse er Microsoft Edge tæt på at være den næstmest populære browser hos verdenens pc-brugere. Data fra analysen viser således, at Microsoft Edge bliver brugt på 9,54 procent af klodens computere.

Det er ganske tæt på Safari-browseren, der ifølge analysen bliver brugt på 9,84 procent af dekstopcomputere. Mozilla Firefox er omvendt ved at tabe terræn og bliver i øjeblikket brugt af 9,18 procent.

Der er dog ingen tvivl om, at Google Chrome stadig er den mest populære browser på verdensplan. Hele 65,38 procent af computerbrugere foretrækker Chrome-browseren ifølge StatCounter.

LÆS OGSÅ: Nu er det nemt at skifte standardbrowser i Windows

Edge overhaler i Europa

Selvom Edge-browseren endnu ikke har overhalet Safari helt på verdensplan, tyder det på, at det snart kan ske. I Europa er Microsoft Edge nemlig allerede den næstmest populære browser. Det viser tal fra StatCounters analyse.

Hele 10,9 procent af europæerne bruger Edge-browseren på pc’en, mens Apples browser bliver brugt på 9,95 procent af kontinentets computere.

På mobilen er det dog helt andre tal. 

Her bruger 26,71 procent Safari-browseren, men det skyldes ikke mindst, at Safari er standardbrowseren på iPhone. Chrome er stadig den mest populære også på smartphones, hvor 62,06 procent bruger browseren.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du inkognitotilstand på mobilen

Måske er du interesseret i ...