Internet Explores udfases
Internet Explores udfases

Microsoft opfordrer alle til at droppe Internet Explorer-browseren og i stedet bruge Microsoft Edge.

© Shutterstock/monticello

Microsoft: Stop med at bruge Internet Explorer

Internet Explorer er i fuld gang med at blive udfaset, og nu opfordrer Microsoft pc-brugere til at stoppe med at bruge browseren.

Du vidste det måske allerede godt. Microsofts ældgamle browser, Internet Explorer, er ved at blive udfaset, og snart vil browseren ikke længere blive understøttet af Microsoft.

Faktisk er det allerede til sommer, at vi skal sige endegyldigt farvel til browseren, der har været en fast del af Windows siden 1995. 

Derfor anbefaler Microsoft, at du allerede nu stopper med bruge Internet Explorer, hvis du ikke allerede har gjort det. Ellers fjerner Microsoft selv Explorer fra din Windows-pc henover sommeren.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du ny standardbrowser i Windows 10

Sig farvel til Internet Explorer til juni

Det har længe været kendt, at Microsoft vil udfase Internet Explorer. Microsoft selv har flere gange husket os på, at Internet Explorer snart hører fortiden til, og nu advares der igen om, at browseren bliver droppet.

Nærmere bestemt er det den 15. juni 2022, at Microsoft stopper med at understøtte Internet Explorer. 

Det betyder, at desktop-udgaven af browseren bliver fjernet på størstedelen af Windows 10-computere.

Hvis du har en Windows-version, der stadig har browseren efter den 15. juni, kan du forvente, at den forsvinder inden længe. Microsoft planlægger nemlig at fjerne Internet Explorer fra de resterende Windows-maskiner kort tid efter 15. juni 2022.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge Microsofts nye Edge-browser

Microsoft anbefaler Edge

Det kommer næppe som et chok, at Microsofts anbefalede erstatning af Internet Explorer er firmaets egen Edge-browser.

Browseren har Microsoft løbende forsøgt at få os til at bruge på mere eller mindre kreative måder - fx ved at advare brugere, som forsøgte at installere Google Chrome om, at Edge er en bedre browser til Windows. Og fra 15. juni 2022 vil Microsoft Edge være standardprogrammet for alle former for internetafhængige tjenester i Windows.

Selv om Edge-browseren er blevet markant bedre, siden den så dagens lys, er det stadig langtfra den foretrukne browser blandt pc-brugerne. Selvom Edge vinder frem, bruges den kun af knap 10% af brugerne - Chrome tager suverænt føringen med over 65%. 

LÆS OGSÅ: Edge-browseren stiger i popularitet

Hvis du ikke ønsker at bruge Edge-browseren, kan du frit bruge en anden.

I Fordelszonen kan du fx hente den ganske smarte Vivaldi-browser, som foruden at have indbygget blokering af reklamer, også beskytter dit privatliv særdeles godt.

Klik her for at hente Vivaldi-browseren.

LÆS OGSÅ: Design din egen browser med Vivaldi

Måske er du interesseret i ...