USB-kable watt-display Baseus.

Wattmåler-kablerne fra Baseus findes i to udgaver.

USB-kabel fortæller dig, hvor godt det oplader

Et USB-kabel med skærm, lyder som en løjerlig ide. Men det er præcis, hvad Baseus leverer, så du kan følge med i opladningen af fx din telefon.

3. marts 2022 af Steffen Nielsen

USB-kabler bruges til to formål: Til dataoverførsel og til opladning.

Netop opladningen har hovedfokus i et nyt kabel fra det kinesiske firma Baseus.

Kablet forsøger nemlig selv at besvare et spørgsmål, vi nok alle har siddet med, når vi har forsøgt at oplade vores telefoner og andre enheder med USB-kabler: Hvor godt oplader kablet egentlig?

> Læs også: EU vil have USB-C-opladning i alle enheder

Angiver opladningen i watt

USB-kablet fra Baseus indeholder nemlig et lille display i den ene ende. Her kan du løbende følge med i, hvor mange watt der føres gennem kablet. 

På den måde kan du både teste kvaliteten af selve kablet, men også undersøge, hvor mange watt dine forskellige enheder er i stand til at optage. 

Det kan nemlig let være den enhed, der skal oplades, som sætter begrænsningen for opladningen.

40 eller 100 watt

Produktet findes i to udgaver: En med USB-C til USB-A, som kan måle op til 40 watt og en anden med USB-C i begge ender, som understøtter måling og opladning af op til 100 watt.  

I den sammenhæng bør det nævnes, at USB-standarden snart åbner mulighed for opladning med helt op til 240 watt, så fx bærbare computere kan oplades med USB-kabler.

> Læs også: Hvad er forskellen på et USB-stik og en USB-nøgle?

Sådan får du fat på Baseus' kabler

USB-kablet på 40 Watt fra Baseus er til salg i Danmark fra fx butikken Mobilecovers.dk, mens det stærkere kabel endnu ikke officielt er i handlen fra danske butikker. Det kan dog købes på fx Ebay.

Hvis du er til andre former for eksotisk opladning, vil du sikkert synes om IKEA's oplader Sjömärke. Den byder nemlig på intet mindre en usynlig, trådløs opladning! 

Læs vores artikel om Sjömärke her

> Læs også: Sådan virker trådløs opladning og QI

Måske er du interesseret i ...