Trådløs opladning af iPhone

Trådløs opladning er smart. Men hvordan fungerer trådløs opladning egentlig? 

Trådløs opladning og Qi - sådan virker det

Med trådløs opladning, der bygger på teknologien Qi, slipper du for besværlige kabler og stik, når du skal oplade din smartphone. Muligheden findes i stort set alle nye telefoner - se, hvordan du gør her.

Hvis du de seneste år har kigget på annoncer for nye smartphones, er du formentlig stødt på udtrykket Qi eller trådløs opladning. 

Stort set alle nye telefoner i dag sælges nemlig med den fantastiske teknologi, som gør det muligt at oplade trådløst og dermed slippe for besværlige kabler og stik. 

Derfor er der også stor sandsynlighed for at din egen telefon allerede understøtter trådløs opladning, hvis den er under et par år gammel.

Hvorfor skal man oplade trådløst?

Jo flere elektroniske enheder med batteri man ejer, desto flere kabler, opladere og adaptere er der at holde styr på.

Derfor har det stort potentiale, hvis vi i fremtiden kan oplade alt udstyr ved blot at placere det på samme plade.

I dag findes teknologien i øretelefoner, elektriske tandbørster og mobiltelefoner, men i fremtiden vil vi formentlig også se bærbare pc'er med trådløs opladning.

Lige nu kan du få to numre af Komputer for alle for kun 148 kroner + powerbank med trådløs opladning og holder. Se tilbuddet via dette link.

> Allerede abonnent? Køb trådløs oplader med rabat i Moreshop her.

Hvordan virker trådløs opladning?

For at oplade din smartphone uden kabler skal du bruge en trådløs oplader. Denne trådløse oplader skal følge standarden Qi, som også passer til moderne telefoner.

Opladeren er en plade, der er tilsluttet stikkontakten, hvorpå du kan lægge din mobiltelefon. Ofte kan du også oplade ældre (eller flere) mobiler via kabel direkte i den trådløse oplader, hvis du ønsker det.

Den trådløse oplader følger stort set aldrig med, når du køber en ny telefon, og derfor kan det være nemt at overse, at den nye telefon faktisk er i stand til at oplade uden kabler.

En trådløs oplader kan ikke kun oplade mobiltelefoner trådløst. Du kan også oplade bla. dit smartwatch, dine høretelefoner fx Apple AirPods og andre enheder, som understøtter trådløs opladning.

Kan bygges direkte ind i møbler

Ikea har allerede vist os lidt af fremtiden for trådløs opladning.

I stedet for at trådløse opladere er en ekstern enhed, der placeres i hjemmet og skæmmer udtrykket, har det svenske firma ganske enkelt bygget teknologien direkte ind i nogle af deres møbler.

Det betyder, at du fx kan lægge din telefon på natbordet med indbygget Qi, og når du vågner om morgenen er telefonen blevet opladet trådløst i løbet af natten.

Du kan se Ikeas udvalg her.

Trådløs opladning af Samsung

Lige nu kan du få to numre af Komputer for alle for kun 148 kroner + denne powerbank med trådløs opladning og holder med. Se tilbuddet via dette link. 

> Allerede abonnent? Køb trådløs oplader med rabat i Moreshop her.

Teknikken bag trådløs opladning

Når du placerer din telefon på ladepladen, sender telefonen en besked til ladepladen om, at den er klar til at modtage strøm, ligesom den fortæller præcis hvor meget energi, den er i stand til at modtage.

Vekselstrømmen i kobberspolen i den trådløse oplader skaber et magnetisk felt, som breder sig helt til kobberspolen i din smartphone. Magnetfeltet, som er skabt mellem den trådløse oplader og telefonen skaber en elektrisk strøm inde i telefonens kobberspole.

Den elektriske strøm, som er skabt i telefonens kobberspole af magnetfeltet, bliver nu konverteret til jævnstrøm, som bruges til at oplade telefonen.

Oplad din egen telefon trådløst

Hvis din telefon fungerer med trådløs opladning (se listen over telefoner herunder), er du klar til at lægge den gammeldags oplader væk.

Du skal blot investere i en trådløs oplader, som fås fra et par hundrede kroner i enhver elektronikforretning - fx hos Elgiganten.

Den kobles nemt til en stikkontakt i hjemmet, og når du fremover placerer din smartphone på pladen, oplades den uden at du behøver tilslutte det gamle opladerkabel.

Du skal blot være opmærksom på at den nye trådløse oplader virker med teknologien QI - hvilket stort set alle trådløse opladere gør.

> Læs meget mere om mobiltelefoner - nyheder, tips og test her

Måske er du interesseret i ...