Vi har opdateret til Windows 11: Så let var det
Windows 11-opdatering:

Windows 11 er her, og vi har installeret systemet på redaktionens pc. Se her, hvordan det gik. 

Vi har opdateret til Windows 11: Så let var det

Ventetiden er endelig forbi, og du kan opdatere din computer til Windows 11. Vi viser her, hvordan du springer køen over og får opdateringen allerede nu. Hvis altså din pc er klar til den.

Efter meget tilløb kom dagen: Microsoft er endelig klar med Windows 11, efterfølgeren til Windows 10.

Startmenuen er ny og moderne, du får mulighed for at køre Android-apps (med tiden) og ydelsen vi være optimeret i forhold til Windows 10.

Men hvordan går du fra at have Windows 10 til Windows 11? Det giver vi svaret på i denne artikel, hvor vi opdaterer redaktionens egen pc.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om Windows 11

Tjek at din pc kan køre Windows 11

Som med enhver anden opdatering er det altid en god idé at tage backup af dine filer, før du går i gang, hvis et eller andet skulle gå galt i løbet af opdateringen. Du kan få tips til backup her.

Når det er på plads, kan du gå i gang med første skridt: At undersøge, om din pc understøtter Windows 11. Ellers virker denne opdaterings-metode nemlig ikke.

Vi har tjekket vores computer med Microsofts eget værktøj, Tilstandskontrol for pc, som undersøger, om pc'en er i stand til at køre Windows 11.

Du kan læse alt, der er at vide, om Microsofts opdaterings-værkøj i denne artikel, så du også kan tjekke, om din computer opfylder kravene.

Vi fik at vide, at vores pc, som er en HP Pavilion 15-ec1813no, er understøttet og opfylder de ret strenge krav, som Microsoft stiller til Windows 11. 

Vi går derfor videre til næste skridt.

LÆS OGSÅ: Vigtig funktion mangler i Windows 11 ved lancering

Klar til Windows 11?
Klar til Windows 11?

Det tog cirka en time for os at opdatere vores helt nye pc til Windows 11. Har du en ældre pc, er det ikke sikkert, du kan få Windows 11. 

© sdx15 / Shutterstock.com

Brug Microsofts opdateringsværktøj

Når du skal opdatere Windows, foregår det normalt i Windows Update, som du finder under indstillinger og Opdatering og sikkerhed på din pc. 

Men da rigtig mange mennesker skal have Windows 11-opdateringen, kan det tage både uger og måneder, før du får tilbudt opdateringen automatisk.

Vi bruger derfor i stedet Microsofts eget opdateringsværktøj, Windows 11 Installation Assistant, som gør, at vi kan springe foran i køen og hente Windows 11 allerede nu. 

Det samme kan du, hvis din computer vel og mærke understøtter Windows 11.

Du kan hente Windows 11 Installation Assistant i Fordelszonen lige her

Når du har hentet det ned på din computer og åbnet det, er du klar til at hente Windows 11.

LÆS OGSÅ: Se forskellene: Windows 11 vs Windows 10

Sådan opdaterer du din pc til Windows 11

Da vi åbnede programmet Windows 11 Installation Assistant, fik vi straks besked om, at vores pc opfylder kravene til Windows 11 - det samme skulle du gerne se, når du åbner programmet.

Herefter skal du du klikke på Accepter og installer.

Nu er det blot at følge anvisninger på skærmen og væbne dig med tålmodighed, da opdateringen godt kan tage en rum tid.

For os tog det cirka en time alt i alt at installerer Windows 11.

LÆS OGSÅ: Her er alt det, Microsoft smider ud i Windows 11 

Nem, hurtig og gratis opdatering til Windows 11

Når opdateringen er downloadet, genstarter pc’en automatisk, og opdateringen installeres.

Herefter var vores HP-computer opdateret med Windows 11 og klar til brug. Det var altså både en overraskende hurtig og nem affære.

Har du problemer med opdatere til Windows 11, kan du prøve med en af Microsofts andre, anbefalede metoder, som du finder her.

Det er gratis at opdatere fra Windows 10 til Windows 11. Og hvis din pc ikke er kompatibel og dermed ikke kan opdateres, kan du glæde dig over, at du kan fortsætte med at bruge Windows 10 frem til midten af 2025. Først der stopper Microsoft med supporten af Windows 10.

Måske er du interesseret i ...