Alt du skal vide om Windows 11
WIndows 11

Windows 11 tager over efter Windows 10. Men hvad skal du forvente? Det får du svarene på her. 

© Microsoft

Alt du skal vide om Windows 11

Snart er Microsoft klar med et helt nyt styresystem til din computer. Her kan du læse alt, der er at vide om Windows 11, så både du og din computer kan blive klar til det nye Windows.

7. juli 2021 af Niklas Ernst

Når sommeren går på hæld, skal vi ikke kun sige farvel til de varme dage, badeture og grillaftener.

Vi skal også så småt tage afsked med Windows 10, der løbende vil blive erstattet af Microsofts nye styresystem, Windows 11.

LÆS OGSÅ: Windows 11 kommer - revolutionen udeblev

Men hvad er Windows 11 egentlig for en størrelse, hvordan adskiller det sig fra Windows 10, hvad kommer det til at koste og kan det overhovedet køre på din computer?

Alle de spørgsmål – og flere – kan du finde i denne artikel, hvor vi giver det fulde overblik over Microsofts næste store opdatering af Windows.

Hvad kommer Windows 11 til at koste?

Her er den måske bedste nyhed om Windows 11. Ligesom Windows 10, så vil Windows 11 nemlig være gratis, hvis du opdaterer fra Windows 10.

Du skal altså derfor ikke ud og købe den nye version af Windows. Du skal blot hente den som en opdatering i Windows Update, når den på et tidspunkt bliver tilgængelig.

Du kan faktisk også vælge at hente Windows 11 i en tidlig beta-version allerede nu. Hvorvidt du bør gøre det, kan du læse mere om i denne artikel.

Hvad kræver det af min computer?

Som udgangspunkt er specifikationskravene til Windows 11 faktisk ganske lave, hvilket betyder, at de fleste computere bør kunne afvikle styresystemet.

Ifølge Microsoft bør din computer blot have en 64-bit processor, 4 GB ram og 64 GB lagerplads. Vil du læse mere om, hvad der kræves af din computer, kan du læse vores artikel om netop dette.

På Microsofts hjemmeside kan du også snart hente et værktøj, så du kan tjekke, om din computer er klar til Windows 11. Du finder hjemmesiden her

Hvorfor skal jeg opdatere til Windows 11?

Der er mange gode grunde til at opdatere fra Windows 10 til Windows 11. En af de største forbedringer i Windows 11 er et nyt og mere moderne og minimalistisk udseende, der erstatter det aldrende og lidt mere kantede udseende i Windows 10.

I Windows 11 bliver det desuden muligt at køre Android-apps direkte på computeren, så du i højere grad kan lade din mobil blive i lommen, hvilket er godt tænkt af Microsoft.

I denne artikel kan du læse om de fem funktioner, vi ser allermest frem til i Windows 11.

Der er imidlertid også mange funktioner og programmer, Microsoft siger farvel til i Windows 11, og det er selvfølgelig værd at overveje, før du opdaterer din computer.

Vi har i denne artikel beskrevet alle de apps, programmer og funktioner, du må sige farvel til, når du installerer Windows 11 på din pc. 

Windows 11 byder på et lyst og luftigt design over hele brugerfladen.
Windows 11

Windows 11 byder på et lyst og luftigt design over hele brugerfladen. 

© Microsoft

Hvor længe kan jeg bruge Windows 10?

Vil du nu gerne blive ved med at bruge Windows 10, så er der godt nyt. Microsoft vil nemlig ikke tvinge dig til at opdatere din computer til Windows 11.

De vil dog ikke understøtte og opdatere Windows 10 for evigt. Og når supporten ophører, så bliver Windows 10 et usikkert styresystem at bruge.

Indtil videre har Microsoft lovet at opdatere Windows 10 indtil 2025. Du kan finde flere detaljer om den sag i denne artikel.

Hvornår kommer Windows 11?

Microsoft har ikke fastlagt en officiel dato for, hvornår den nye version af Windows bliver tilgængelig.

Men det bliver engang til efteråret, at de første nye computere med Windows 11 er klar i butikkerne, og cirka samtidig vil de første brugere begynde at kunne hente Windows 11 som en opdatering.

Det er dog ikke alle, der vil få tilbudt opdateringen med det samme, så det kan være, at du skal væbne dig med ekstra tålmodighed.

Du kan læse alle vores artikler om Windows 11 her.

Måske er du interesseret i ...