Privatliv i Windows 11
Privatliv i Windows 11

Microsoft har nye privatlivsindstillinger til Windows 11 i støbeskeen.

© Shutterstock

Se hvilke programmer, der snager i dit privatliv

Snart kan du lettere værne om dit privatliv i Windows 11 takket være en ny funktion i indstillingerne.

Siden Windows 11 så dagens lys, er der kommet nye funktioner til styresystemet i en lind strøm. Der er blandt andet udviklet en smartere udklipsholder, Stifinder har fået faneblade, og der er kommet et spritnyt program til videoredigering.

Nu er der endnu en smart funktion på vej til Windows 11. Funktionen er en tilføjelse til indstillingerne, som gør det lettere at passe på privatlivet.

Snart kan du nemlig gennemgå en liste over apps og programmer installeret på computeren, som har adgang til pc’ens indbyggede webcam, mikrofon og lokation med mere.

LÆS OGSÅ: Genial Android-funktion på vej til Windows 11

Tjek de snagende programmer

Den nye privatlivsindstilling i Windows 11 består af en liste over programmer og apps installeret på pc’en. Listen viser nøjagtigt, hvilke programmer og apps, der har haft adgang til dine følsomme oplysninger i løbet af de seneste syv dage.

Det har David Weston fra Microsofts sikkerhedsafdeling for operativsystemer afsløret på Twitter, som du kan se forneden:

De følsomme oplysninger - som apps og programmer kan have haft adgang til - omfatter kameraet, mikrofonen, kontaktlister, pc’ens lokation, opkald, beskeder og skærmbilleder.

LÆS OGSÅ: To populære Windows 11-apps bliver endnu bedre

Funktionen findes i indstillingerne

Den nye liste over de privatlivsoplysninger, der bliver snaget i, er endnu ikke kommet til Windows 11. Når funktionen kommer, vil den dog findes i indstillingerne i Windows 11 på siden for app-tilladelser.

Her vil der figurere en knap, som kan klikkes på for at åbne listen over programmernes snagen i dit privatliv. Listen viser præcist med dato og klokkeslæt, hvornår et program eller en app fx har brugt pc’ens mikrofon.

Det vides fortsat ikke, hvornår funktionen officielt kommer til Windows 11-computere, men Komputer for alle følger udviklingen tæt.

Du kan også læse Alt om Windows 11 i Fordelszonen

Måske er du interesseret i ...