Snart bliver det endnu lettere at kopiere data og sætte dem ind i andre programmer. Med en ny funktion i Windows 11 får du forslag til, hvad du vil foretage dig med kopieret data.
Windows 11:

Snart bliver det endnu lettere at kopiere data og sætte dem ind i andre programmer. Med en ny funktion i Windows 11 får du forslag til, hvad du vil foretage dig med kopierede data.

Udklipsholderen foreslår handlinger med kopieret data

Microsoft er ved at teste en ny funktion til Windows 11, hvor de data, du kopierer med CTRL + C, kan sættes ind i andre programmer på en mere smart og automatisk måde.

Du har sikkert bemærket, at din moderne smartphone er god til at foreslå dig relevante handlinger, når du fx markerer et billede eller et telefonnummer fra en hjemmeside.

Nu får Windows 11 snart nogle af de samme muligheder.

Microsoft er ved at teste en helt ny funktion i Windows 11, hvor systemet selv genkender den data du kopierer til udklipsholderen med CTRL + C og herefter foreslår, hvad du skal bruge den til.

> Læs alle vores historier om Windows 11 her

Hvad vil du gøre nu?

Den nye funktion, som er tilgængelig for testerne i Microsofts testprogram Windows Insider, aktiveres, så snart du kopierer data til pc'ens udklipsholder. 

Endnu er det sparsomt med muligheder for kopieret data, men vi forventer at funktionen løbende bliver udbygget. 

Med den nye, opdaterede udklipsholder kan du fx kopiere et telefonnummer, og så vil Windows selv foreslå dig at ringe op til nummeret.

Du kan også kopiere en dato, og så får du forslaget om at oprette en begivenhed i pc'ens kalender for netop den dato. 

Hvis du vælger at acceptere forslagene, bliver fx telefonnummer eller dato automatisk sat ind i Microsoft Teams eller i Windows' kalender, så du hurtigt kan komme videre. 

Kom selv med flere forslag

Hvis du er med i Windows Insider-programmet, kan du selv give Microsoft flere forslag til datatyper og handlinger baseret på dem. Det opfordrer firmaet selv til at du gør, så funktionen kan blive endnu bedre i fremtiden.

Hvis du selv vil foreslå flere handlinger med kopierede data - eller har helt andre ønsker til Windows i fremtiden - kan du bruge appen Feedback Hub, som er indbygget i Windows 11.

Windows 11 foreslår, hvad du skal bruge informationerne til.
Tilføj kalender:

Når du kopierer en dato med den nye funktion, dukker straks et forslag op, hvor du med det samme kan oprette en begivenhed i Windows' kalender for den kopierede dato.

Windows 11 foreslår dig at ringe op, når du kopierer et telefonnummer.
Ring op:

I eksemplet her er der markeret et telefonnummer, som Windows straks genkender. Du får nu mulighed for at ringe til nummeret med Microsoft Teams.

Vil du også prøve de nye funktioner i Windows?

Alle de nyeste funktioner i Windows bliver først tilgængelige for deltagerne i Microsofts testprogram Windows Insider. 

Du kan også selv deltage i programmet, hvis du gerne vil afprøve alle de nye funktioner, vi skriver om i Komputer for alle.

Læs mere om Windows Insider-programmet i Fordelszonen her

Du skal hente Windows 11 build 25115, hvor den nye udklipsholder er inkluderet.

Måske er du interesseret i ...