Det er tidskrævende at indvie en ny computer, fordi man skal starte med at installere alle de apps og programmer, som man har brug for. Nu får Windows 11 snart en ny funktion, der gør det meget lettere.
Windows 11:

Det er tidskrævende at indvie en ny computer, fordi man skal starte med at installere alle de apps og programmer, som man har brug for. Nu får Windows 11 snart en ny funktion, der gør det meget lettere.

Genial Android-funktion på vej til Windows 11

Som du måske kender det fra din smartphone, der automatisk henter alle dine installerede apps, så snart du logger på en ny telefon, kommer Windows 11 også snart til at gøre det lettere at komme i gang, når du har købt ny pc.

Hvis du på et tidspunkt har prøvet at få en ny telefon med Android, hvor du logger ind med den samme Google-konto som på din tidligere telefon, har du formentlig også opdaget, at telefonen automatisk henter alle de apps, du brugte på den gamle telefon.

Det er en funktion, som gør det meget lettere at komme i gang med en ny telefon, og nu er den funktion endelig på vej til Windows.

Kommer snart i Windows 11

Giorgio Sardo, der er chef for Microsoft Store, der er app-butikken i Windows 10 og 11, forklarede for nylig i Microsofts blog, at en ny funktion er på vej til testerne i Windows Insider-programmet. 

Funktionen ligner det du kender fra din telefon til forveksling, og betyder at du snart vil kunne se listen over dine installerede apps i Microsoft Store og herfra nemt gendanne alle dine apps, når du sidder ved en ny og ellers helt tom computer.

> Læs også: Hvad er Windows Store? Og skal jeg bruge det?

Snart får du mulighed for at besøge dit bibliotek over apps i Microsoft Store på din Windows 11-pc, hvor du med et enkelt klik kan installere allesammen på en ny pc.
Windows apps:

Snart får du mulighed for at besøge dit bibliotek over apps i Microsoft Store på din Windows 11-pc, hvor du med et enkelt klik kan installere alle sammen på en ny pc.

Sådan bruger du den nye funktion

Vi ved endnu ikke, hvornår den nye funktioner dukker op i Windows 11, men hvis du deltager i det frivillige Windows Insider-program, som du kan læse mere om i Fordelszonen, kommer du til at se funktionen, før den lander i Windows med en opdatering.

Med funktionen på pc'en skal du blot åbne appen Microsoft Store på din pc, vælge dit bibliotek over apps og herfra klikke på Gendan alle - eller vælge at gendanne enkelte apps på listen.

Så hentes alle de apps, du havde installeret på din gamle pc - uanset om din nye pc er med Windows 10 eller Windows 11.

Funktionen virker kun med de apps, du har hentet via Microsoft Store og giver dermed ikke mulighed for automatisk at installere Skrivebords-programmer som Office-pakken, Photoshop og lignende programmer. 

> Læs meget mere om Windows 11 her

Måske er du interesseret i ...