Windows 11 status
Skift:

Microsoft mener, at alle nu bør skifte til Windows 11 - hvis altså computeren undersøtter det nye styresystem.

Microsoft: Windows 11 er klar til alle

Microsoft har meddelt, at Windows 11 nu kan hentes af alle, der ønsker det. Den nye udgave af Windows har over et halvt år på bagen. Vi gør status.

Nyheden kom allerede i sommeren 2021. Microsofts succesfulde Windows 10 skulle efter seks år erstatttes af en ny Windows-udgave: Windows 11

Den officielle lanceringsdato blev 5. oktober 2021. Det vil sige, at Windows 11 nu har over et halvt år på bagen, og det er tid til en status over det nye system.

Windows 11 klar til "alle computere"

Microsoft har selv gjort status over Windows, og konklusionen blev for nylig offentliggjort i en meddelelse fra firmaet. 

Her lød meldingen, at Windows 11 nu er klar til alle computere (broad deployment på fagsprog). 

Udtrykket dækker over, at Microsoft mener, systemet nu er så robust, at alle som tøver med at opgradere fra Windows 10, bør lægge tvivlen på hylden og tage skiftet straks.

Er din computer god nok?

At Windows 11 er klar til alle er en sandhed med modifikationer. 

Windows 11 stiller nemlig strenge krav til det udstyr, du har i computeren, og det er langtfra sikkert, at din computer kan køre Windows 11, selvom den fungerer upåklageligt med Windows 10.

Hvis du er i tvivl, om din computer er stærk nok til Windows 11, bør du læse artiklen Sådan får du Windows 11 på din computer.  Her fortæller vi dig om et værktøj fra Ashampoo, der kan undersøge dit udstyrs evne til at køre Windows 11.

Du kan da også bruge Windows 10 længe endnu. Microsoft stopper nemlig først supporten af Windows 10 i 2025.

Windows 11 fungerer godt

Generelt har Microsoft fået god feedback på Windows 11, som kun har voldt små problemer i forbindelse med opdateringen. Samtidig byder systemet på en stribe nye funktioner samt en flot brugerflade. 

Savner du overblik over herlighederne i Windows 11, kan du læse artiklen Alt du skal vide om Windows 11

Widgets i Windows 11
Widgets i Windows 11:

Widgets – som vist til venstre i billedet – er en af Microsofts salgsargumenter for Windows 11.

To andre udgaver er mere populære end Windows 11

Der er dog stadig noget malurt i bægeret for Microsoft. Windows 10 er således stadig langt mere populært end efterfølgeren. 

Det viser samtlige statistikker på området. GlobalStats tal for april viser fx, at Windows 11 blot findes på 8,9 procent af samtlige Windows-computere. 

Til sammenligning har over 73 procent af Windows-computere Windows 10. 

Selv den ældgamle Windows 7 er med en tilslutning på 12,7 procent mere populær end Windows 11.

Det er dog nok kun et spørgsmål om måneder før Windows 7 må vige pladsen. Næsten alle nye computer, der sættes til salg i disse dage, leveres med Windows 11.

Læs også: Sådan indstiller du alt i Windows 11

Måske er du interesseret i ...