Sådan får du Windows 11 på din computer
Windows 11

Kan din computer køre det nye Windows 11 – og hvornår bliver det tilængeligt? Få svarene her. 

© Shutterstock

Sådan får du Windows 11 på din computer

Snart er der et helt nyt styresystem klar til din computer. Her er alt, du skal vide om, hvordan du får Windows 11 på din pc.

24. juni 2021 af Niklas Ernst

Microsoft har nu officielt løftet sløret for tech-gigantens næste store kapitel, Windows 11.

Det er styresystemet, der skal løfte arven efter det populære Windows 10, som Microsoft sendte på gaden i 2015.

Windows 11 blev officielt præsenteret torsdag aften, hvor Microsoft viste styresystemet og alle dets nye funktioner og udseende frem.

Vil du læse mere om alle de største nyheder i Windows 11, har vi samlet dem i denne artikel.

Men hvordan får du adgang til Windows 11, når det engang bliver tilgængeligt - og hvad vil Microsofts nye styresystem koste?

Hvornår bliver Windows 11 tilgængeligt?

Sådan får du Windows 11

Selvom man godt kunne frygte det, så kræver det faktisk ikke en specielt kraftig computer at køre Windows 11, som vil blive tilgængelig som en opdatering til pc'en.

Ifølge Microsoft er minimumskravene til din pc en 64-bit processor, 4 GB ram og 64 GB lagerplads. Desuden skal din skærm være mindst 9 tommer og have en opløsning på minimum 1366x768 pixels.

Vær dog opmærksom på, at der her er tale om minimumskrav, og at du vil få en bedre og mere flydende oplevelse, hvis du har mere ram, en nyere processor, godt med ledig lagerplads og enten et integreret eller dedikeret grafikkort i din computer.

> Læs også: De 5 bedste nyheder i Windows 11

Det vil Windows 11 koste

Og nu til den rigtig gode nyhed. 

Ligesom Windows 10 var gratis, hvis du havde Windows 7 eller 8 på din computer, så vil Windows 11 også være gratis for Windows 10-brugere.

Du skal altså derfor ikke ud og købe den nye version af Windows. Du skal blot hente den som en opdatering i Windows Update, når den på et tidspunkt bliver tilgængelig.

Du kan også vælge at hente Windows 11 i en tidlig beta-version allerede om en uges tid. Hvorvidt det er en god idé, kan du blive meget klogere på i denne artikel.

Hvornår bliver Windows 11 tilgængeligt?

Microsoft har ikke fastlagt en officiel dato for, hvornår den nye version af Windows bliver tilgængelig.

Men det bliver engang til efteråret, at de første nye computere med Windows 11 er klar i butikkerne, og cirka samtidig vil de første brugere begynde at kunne hente Windows 11 som en opdatering.

Det er dog ikke alle, der vil få tilbudt opdateringen med det samme, så det kan være, at du skal væbne dig med ekstra tålmodighed.

Desuden er der tale om en valgfri opdatering, så du kan også vælge at fortsætte med at bruge Windows 10 i mange år endnu. Microsoft vil lave opdateringer til Windows 10 helt frem til år 2025.

Hvis du er ferm til computere, kan du prøve Windows 11 allerede i næste uge. Det kan du læse mere om i denne artikel.

> Læs også: Så længe kan du bruge Windows 10

Måske er du interesseret i ...