Microsoft opdaterer Windows 10 med ny backup-funktion
Fantastisk:

Microsoft har tidligere meldt ud, at det var slut med nyt til Windows 10. Man kan næsten kun blive glad, når det viser sig ikke at være tilfældet.

Windows 10 får nyt backupprogram

Med en ny, stor valgfri opdatering til dit Windows 10 får styresystemet nye funktioner og rettelser. Du kan blandt andet glæde dig til at afprøve et helt nyt backupprogram.

Den 14. oktober 2025 slutter levetiden for Windows 10, og Microsoft har meddelt, at version 22H2, der er installeret på din pc i dag, samtidig er den sidste store udgave af Windows 10.

I foråret kastede Microsoft så endnu en skovlfuld jord på Windows 10's grav ved at melde klart ud, at der nu ikke ville komme flere nye funktioner til styresystemet.

En sag vi naturligvis også dækkede behørigt her på bladet.

Derfor er det kommet som en stor overraskelse, både for os og for andre teknik-interesserede i hele verden, at en helt ny opdatering til Windows 10 alligevel rummer en spritny app.

Valgfri opdatering med nye funktioner

Den nye opdatering hedder "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2", og den rummer hele 16 forbedringer og nyheder til Windows 10.

Der er tale om en såkaldt valgfri opdatering, som ikke automatisk hentes til din pc. I stedet finder du den under Opdatering og sikkerhed på din pc med Windows 10, hvor du selv kan vælge at hente den.

Blandt nyhederne finder vi en bedre lokationstjeneste til at finde din placering, så du blandt andet får serveret mere relevante vejrudsigter, og naturligvis en række rettelser af fejl og mangler i Windows 10.

> Læs også: Her er de 3 bedste vejrtjenester

Helt ny backup-app til Windows 10

Men i den valgfrie opdatering gemmer sig også et helt nyt backup-program til Windows 10, så denne ældre udgave af Windows får de samme muligheder for sikkerhedskopiering, som er indbygget i Windows 11. 

I Windows 11 findes backup-mulighederne inde i Windows' indstillinger under Konti og Windows Sikkerhedskopiering.

I Windows 10 har de samme muligheder indtil nu ligget spredt i forskellige indstillinger og programmer, men samles nu i én samlet app - på samme måde, som de er samlet i Windows 11. 

> Læs også: Hvor ofte skal jeg tage backup af min computer?

Gem apps og indstillinger i OneDrive

Med den nye app, som på dansk hedder Windows Sikkerhedskopiering, kan du gemme udvalgte filer og mapper på OneDrive, gemme dine indstillinger for apps, kopiere dine Windows-indstillinger, adgangskoder og WiFi-koder - også på OneDrive.

Disse muligheder findes allerede, men du skal ind under blandt andet kontoindstillinger og OneDrive for at få adgang til dem, hvis du ikke benytter backup-appen.

Det er altså blevet meget lettere at lave en sikker backup i Windows 10.

> Læs også: Hvad er prisen på lagerplads hos OneDrive, Google Drev og Dropbox?

Det nye backup-program i Windows 10 hedder Windows Sikkerhedskopiering
Nem backup:

Det nye backup-program, Windows Sikkerhedskopiering, samler de eksisterende Windows 10-funktioner til backup på din Microsoft-konto på én praktisk placering.

Sådan får du den nye opdatering til Windows 10

Den nye opdatering med det nye backup-program er en såkaldt valgfri opdatering, som du finder lige under de almindelige opdateringer inde i Windows' indstillinger.

Her skal du holde øje med en opdatering, der hedder "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2".

Klik nu på Hent og installér for at installere opdateringen på din computeren.

Det er muligt, at du bliver bedt om at genstarte pc'en, når du har hentet opdateringen.

Herefter kan du søge det nye backup-program frem på pc'en ved at indtaste Windows Sikkerhedskopiering i søgefeltet på Proceslinjen.

> Læs også: Proceslinjen i Windows 11 laves radikalt om til efteråret

Den nye Windows 10-opdatering hentes ikke automatisk til din pc, så du skal selv ind i Opdateringer og sikkerhed i Windows' indstillinger for at installere opdateringen.
Valgfri opdatering:

Den nye Windows 10-opdatering hedder "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2". Den hentes ikke automatisk til din pc, så du skal selv ind i Opdateringer og sikkerhed i Windows' indstillinger for at installere opdateringen.

Måske er du interesseret i ...