Hvor tit skal jeg tage backup af min computer?

Hyppig backup er den bedste måde at tage brodden af ethvert ransomware-angreb.

© Shutterstock

Hvor ofte skal jeg tage backup af min computer?

Det bedste forsvar mod systemnedbrud og truslen ransomware er hyppig backup, men hvor ofte bør du egentligt sikkerhedskopiere dine filer? Få svaret her.

15. januar 2018

Backup er bestemt ikke det sjoveste, du kan give dig til at gøre med en computer. Men i dag er backup nærmeste vigtigere end nogensinde. Vi gemmer nemlig til stadighed flere billeder og dokumenter på vores computere.

Mange af disse filer kan gå tabt, hvis du pludselig bliver ramt af systemnedbrud eller det stigende antal digitale gidseltagere i form truslen ransomware.

Det kan du afværge ved at tage backup til eksempelvis en ekstern harddisk - og det skal du gøre hyppigt, lyder anbefalingen fra en række førende virksomheder på området.

Læs også: 6 gode råd til at undgå ransomware


Så ofte bør du tage backup af din computer

Minimum én gang om dagen af de mest kritiske filer. Så ofte skal du sikkerhedskopiere filer, billeder og dokumenter, anbefaler blandt andet EaseUS, der står bag et af verdens mest udbredte programmer til backup.

Det bakker Data Recovery Labs, der er blandt USA's førende inden for filgenskabelse, op om. Data Recovery Labs henvender sig ganske vist primært til virksomheder, men rådet gælder også private. 

Afhænger af hvor meget du bruger din pc

Hos software-udvikleren O&O Software er anbefalingen, at hyppigheden af din backup afhænger af, hvor ofte du bruger din pc. 

Bruger du pc'en hver dag, bør du dagligt tage backup, mens du kan nøjes med at tage backup én gang om ugen, hvis du sjældent redigerer dine tekstdokumenter og gemmer nye filer.

Mangler du et glimrende program til backup? Hent dét og en glimrende vejledning til programmet her. (Kun for abonnenter)


Find det bedste backup-program

I Komputer for alle 7/2019 kan du læse meget mere om backup. Her tester vi fire programmer til sikkerhedskopiering - to gratis og to betalingsprogrammer. I testen undersøger vi, om det egentlig kan betale sig at bruge penge på et backup-program, eller om man i virkeligheden sagtens kan nøjes med en gratis løsning.

Køb Komputer for alle i din bladbutik eller tegn abonnement nu og læs bladet med det samme med vores Wype-app.

Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle samt en lækker bluetooth-højtaler for kun 59,50 kroner. Du sparer over 400 kroner.

Måske er du interesseret i ...