Nu er det slut med Windows 10
Slut med Windows 10:

Windows 10 viger pladsen for Windows 11 – og nu går det for alvor hurtigt ned ad bakke for din Windows 10-pc.

Microsoft: Slut med nye funktioner til Windows 10

Drømmer du om nye funktioner i Windows 10? Gå glem det! Microsoft vil ikke længere levere nye funktioner og værktøjer til den gamle Windows-udgave. Måske tiden er kommet til at skifte til Windows 11?

Det er nu et faktum: Windows 10 er med sikre skridt er på vej i graven.

Microsoft har meddelt, at det er slut med nye funktioner og værktøjer, hvis din pc kører Windows 10. Du har faktisk allerede fået de sidste nyheder med den seneste opdatering.

Det har længe ligget fast, at systemet ikke længere bliver supporteret af Microsoft efter 2025. Det betyder, at din pc herefter ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer og dermed vil udgøre en sikkerhedsrisiko. Men der er trods alt et par år til.

Samtidig har Microsoft ikke lagt skjul på, at pc'ens fremtid ligger i Windows 11 og Windows 12

Men den seneste melding fra Microsoft om Windows 10 er alligevel så definitiv, at selv de mest inkarnerede Windows 10-fan må overveje at skifte til "11'eren".

Læs også: Microsoft stopper salget af Windows 10-licenser

Ingen nye funktioner til Windows 10

Microsoft har nemlig meddelt, at Windows 10 ikke længere opdateres med nye funktioner og værktøjer. Budskabet dukkede for nylig op i et blogopslag på Microsoft egen hjemmeside.

Dermed kan du ikke forvente, at de mange nye værktøjer, som løbende bliver lanceret med pomp og pragt i Windows 11 også kommer dig til gode, hvis du stadig sidder med Windows 10.

Generelt har det ellers været sådan, at opdateringerne til de to systemer er gået hånd i hånd, siden Windows 11 så dagens lys i 2021. Når Windows 11 fik nye værktøjer, fik Windows 10 allernådigst også lov at nyde godt af (nogle af) dem.

Læs også: Så længe kan du bruge Windows 10

Du kan stadig bruge Windows 10 til 2025

Den seneste store funktionsopdatering til Windows 10 kom i efteråret 2022 og hed 22h2. 

Opdateringen udkom samtidig med en stor opdatering af samme navn til Windows 11. Og det er den Windows 10-opdatering, som Microsoft nu gør historisk. 

Det bliver nemlig den sidste funktionsopdatering til Windows 10. 

Microsoft vil dog fortsat opdatere dit Windows 10-system, for som nævnt gælder supporten frem til 2025. Men opdateringerne vil fremover udelukkende have karakter af rettelser og lukning af sikkerhedshuller.

Læs også: Nu kommer Windows 22h2-opdateringen til din pc

Windows 10-brugere har tre muligheder

Som Windows 10-bruger vil du det næste par år opleve, at din nabo med Windows 11 vil løbe med alle godbiderne i form af nye værktøjer, mens du og din pc vil sidde fast i startblokken. 

Men hvad skal du gøre? Ja, det afhænger af, om du kan leve med Windows 10, som det er i dag og af din pengepung.

Du har tre muligheder:

1. Fortsæt med Windows 10

Naturligvis kan du fortsætte med at bruge den skrabede udgave af Windows. I hvert fald frem til den 14. oktober 2025, hvor supporten ophører. 

Herefter er det på egen risiko, da Windows 10 ikke længere vil modtage sikkerhedsopdateringer.

2. Køb en ny computer med Windows 11

Køb af ny pc er uovertvistelig den sikre metode, hvis du vil undgå, at udviklingen løber fra dig. Men selvfølgelig også den dyreste.

Hvis du investerer i en ny computer får du automatisk Windows 11 med i købet, da der ikke længere sælges nye pc'er med Windows 10.

> Tjek evt vores stortest af bærbare pc'er i Komputer for alle nummer 9/2023. Du kan læse den i Fordelszonen her

3. Opgrader til Windows 11

Måske din computer kan klare Windows 11? Opgradering til Windows 11 er gratis, hvis du i forvejen har Windows 10, men det er ikke sikkert, at din computer lever op til Microsofts strikse krav. 

Du kan læse alt om opgradering til Windows 11 i denne oversigtsartikel.

De seneste tal fra analysebureauet GlobalStats Statcounter viser i øvrigt, at Windows 11 stadig kun er den næstmest populære Windows-udgave. 

Knap 70 procent arbejder stadig på Windows 10-maskiner på verdensplan.

Måske er du interesseret i ...