Mac-computere har mange gode funktioner, som Windows-pc'er mangler.
MacOS:

Apples Mac-computere har flere funktioner, som vi ville ønske Windows også havde. Her er fem af de funktioner, vi savner mest.

© Shutterstock

Disse Mac-funktioner savner vi i Windows

Windows-pc eller Mac? Begge computertyper har fordele og ulemper, men på visse områder er Mac-computere bare bedre. Her er fem Mac-funktioner, som vi savner i Windows.

Selv om vi på Komputer for alle primært beskæftiger os med Windows-computere, er vi ikke blege for at indrømme, at der er punkter, hvor Apples Mac-computere ganske enkelt fungerer bedre.

MacOS, som Apples styresystem til computere hedder, har nemlig flere funktioner, som gør arbejdet lettere. Fx kan du meget hurtigere søge efter filer på Mac-computere, og du kan se filer uden at åbne dem.

Flere af de smarte Mac-funktioner kan implementeres i Windows ved hjælp af tredjepartsprogrammer som fx PowerToys, som du finder i Fordelszonen. Men vi kunne så godt tænke os, at de var indbygget i Microsofts styresystem.

Bevares, der er da også funktioner, som virker bedre i Windows end på Mac - fx udklipsholderens udvidede muligheder. Men det er en anden historie. 

LÆS OGSÅ: Prøv nyheder i Windows 10 før alle andre

5. Tankestreg og bindestreg

Hvis du bruger pc’en til at skrive meget, har du måske haft brug for at lave en tankestreg (-) i ny og næ. Du kan lave en bindestreg uden problemer i Windows, men den lidt længere tankestreg (–) kræver en mere bøvlet tilgang.

Du skal nemlig holde Alt-tasten nede og skrive koden 0150 på det numeriske tastatur. 

På Mac-computere kan du nøjes med at holde Alt-tasten nede samtidig med Shift, og så trykke på bindestregen på tastaturet for at lave en tankestreg.

> Læs også: Her er de skøreste tastaturegenveje i Windows

4. Notesblokken

Notesblokken i Mac-computere fungerer først og fremmest som en rigtig notesblok, hvor dine notater bliver gemt automatisk, og du let kan navigere i en oversigt med notaterne til venstre i programmet.

For det andet kan du synkronisere notesblokken på Mac’en med din iPhones noter-app, så du nemt kan få noter fra telefonen over på computeren og omvendt.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af Mac-computere inficeret med malware

3. Omdøb med Enter

Nogle af os omdøber ofte filer, når vi arbejder med computeren. Det kan være omstændigt arbejde at højreklikke på en fil og vælge "Omdøb", hver gang en fil skal have nyt navn. 

På Mac-computere kan du blot markere en fil og trykke på Enter-tasten, og så kan du omdøbe filen.

I Windows kan du ganske vist klikke på en fil og trykke på F2, men det kræver, at du har aktiveret funktionstasterne, og på visse tastaturer kan det være en smule anstrengende at nå F2-knappen.

Så er det altså noget lettere blot at trykke på Enter.

> Læs også: Supertip: Brug F2 til genial omdøbning i Stifinder

2. Søgefunktionen Spotlight

På Mac-computere kan du ved hjælp af funktionen Spotlight nemt søge efter en fil på hele computeren. Åbn blot søgeværktøjet med Cmd+mellemrum, og indtast et nøgleord, der relaterer sig til den fil, du leder efter. Med det samme ser du søgeresultaterne.

I Windows’ søgefelt er det en anden sag. Du kan være heldig at finde din fil ved at søge her, men ofte sker det, at søgeresultaterne ikke er relevante, for filen, du leder efter gemmer sig i en skjult undermappe. 

Nogle gange får du endda links til internettet som resultat i stedet for filen, du leder efter.

1. Se filer uden at åbne dem

En af de bedste funktioner i Mac-computere er at kunne se filer uden at åbne dem. 

Du skal bare klikke på en fil og trykke på mellemrumstasten på tastaturet. Så får du vist filen, og hvis du bruger piletasterne kan du nemt skifte mellem filerne i samme mappe.

Det er som udgangspunkt ikke muligt i Windows, men i Fordelszonen kan du hente værktøjet Seer, som implementerer netop denne funktion.

Få Mac-funktioner på pc'en

Seer fungerer nemlig fuldstændigt som Mac-computernes preview-funktion, hvor en fil bliver vist med et enkelt tryk på mellemrumstasten. På samme måde kan du endda også se en liste over indholdet af en mappe med Seer.

Klik her for at hente Seer i Fordelszonen. Værktøjet er gratis at hente, hvis du har abonnement på Komputer for alle.

Er du ikke abonnent, kan du blive det for kun 29 kroner her

LÆS OGSÅ: Microsoft viser annoncer i Stifinder

Måske er du interesseret i ...