Windows' Udklipsholder får tiltrængt opdatering

Windows' Udklipsholder får tiltrængt opdatering

Helt siden de første versioner af Windows har funktionen Udklipsholder været så begrænset i sin funktionalitet, at det nærmer sig pligtforsømmelse. Men i den kommende Windows 10-opdatering, retter Microsoft endelig den forsømte funktion, og det giver dig spændende nye muligheder.

7. juni 2018 af Henning Dadkhah Rasmussen

Gode ting er værd at vente på. 

Nogle ting længere tid end andre. 

For Microsoft har det dog taget 33 år at få gjort funktionen Udklipsholder ligeså anvendelig som de mange gratis alternativer, man kan finde på internettet.

Udklipsholder i Windows 10 bliver fornyet

Udklipsholderen er det sted din tekst, billeder og andet ryger hen, når du bruger Kopier-funktionen i Windows - fx via tasterne CTRL+C. 

Fra Udklipsholder kan du igen sætte det kopierede ind andre steder med CTRL+V.

Den eksisterende Udklipsholder er dog ret begrænset - især fordi du ikke kan kopiere en lang stribe emner og sætte ind forskellige steder. I stedet må du nøjes med at sætte det seneste kopierede ind i fx dit dokument. 

Med Windows 10-opdateringen, der kommer til oktober, og har fået navnet Windows 10 Fall 2018 Update, får du dog en helt ny version af Udklipsholder, der kan meget mere. 

> Få flere nyheder om og tricks til Windows 10 her

Windows 10 uklipsholder

Den kommende udgave af Udklipsholder i Windows 10 viser dig en historik over de ting, du har kopieret - ligesom vi kender det fra andre programmer. 

Sådan bruger du den nye Udklipsholder i Windows 10

Normalt bruger du CTRL+V for at indsætte emner fra Udklipsholder, men til oktober, når du har fået den nye opdatering, kan du fremover også bruge tastekombinationen Windows tast+V. 

Det viser dig den nye Udklipsholder, hvor du selv kan vælge, hvad du vil sætte ind. 

Udklipsholder Windows 10

I menuen Indstillingen er der nu kommet et separat punkt om Udklipsholder, hvor du blandt andet kan aktivere synkronisering mellem dine forskellige enheder. 

Du kan sågar få adgang til din Udklipsholder fra alle dine pc'er, hvor du er logget på med samme konto, så du ikke behøver sende tekst til dig selv via email.

Hold dig løbende opdateret på Windows 10

Vil du holde dig opdateret på de nyeste funktioner i Windows 10, de bedste tilføjelses-programmer samt tips og tricks til at blive mere effektiv i Windows 10, kan du få magasinet Komputer for alle leveret til døren.

Så får du også med det samme adgang til det aflåste univers Fordelszonen, hvor du som abonnent får adgang til mere en 300 sikre og gennemtestede programmer til din computer - ledsaget af grundige trin-for-trin-guider på dansk, så du let kommer i gang med programmerne.

Lige nu får du en ergonomisk mus og 2 numre af Komputer for alle for kun 59,50 kroner + porto. Så kan du slippe for smerter og musearm, når du arbejder meget med computeren. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...