Mac-computere ramt af virus
Virus på Mac

En ny og mystisk type malware er blevet opdaget på Apples computere. 

© Shutterstock

Tusindvis af Mac-computere inficeret med malware

Mange tror, at Mac-computere er immune overfor virus, men det kunne ikke være mere forkert. Senest er 30.000 Mac-computere inficeret med en ny og mystisk malware - som ovenikøbet sletter sig selv.

Selvom Apples computere og MacOS ofte fremhæves som et nærmest usårligt og fuldstændig sikkert operativsystem – så er det altså ikke perfekt.

Senest er over 30.000 Mac-computere på verdensplan blevet inficeret med en ganske mystisk type malware. Det skriver onlinemediet Ars Technica.

Mystisk, fordi malwaren tilsyneladende ikke har lavet nogen ændringer på de computere, den har inficeret. Og fordi den er designet på en sådan måde, at den selvdestruerer og sletter sine spor og derved skulle være umulig at opdage.

Det lykkedes alligevel sikkerhedseksperter hos Malwarebytes og Red Canary, som opdagede malwaren, de har døbt ‘Silver Sparrow’

De formoder, at malwaren skulle gøre det muligt for hackerne bag at sende og modtage datapakker fra de inficerede computere.

> Læs også: Hacker bryder Apples sikkerhed i MacOS

Apple lukker for truslen

‘Silver Sparrow’ blev dog opdaget, før den tilsyneladende kunne nå at forvolde skade på de 30.000 computere, den havde inficeret. Apple har reageret på truslen og lukket ned for den metode, der blev brugt til at installere malwaren.

> Læs også: Sikkerhedsfirma finder flere trusler på Mac end på Windows

‘Silver Sparrow’ viser dog, at Mac-computere ikke er usårlige over for angreb og malware – heller ikke Apples nyeste computere, der bruger Apples egne M1-processorer frem for Intels, da disse også blev inficeret med den nye malware.

Vil du sikre dig selv og din computer mod malware, angreb og hackere, kan du bruge Komputer for alles store sikkerhedspakke.

Her får du fuldstændig sikkerhed med en række udvalgte og gennemtestede programmer, som redaktionen på Komputer for alle har udvalgt og sammensat. 

> Du finder sikkerhedspakken i Fordelszonen her.  

Måske er du interesseret i ...