Chromebook på pc'en
Chromebook på pc'en

Nu kan du bruge din Windows-computer som en Chromebook takket være et nyt styresystem.

© Shutterstock

Nu kan du bruge pc'en som Chromebook

Google har udgivet et helt særligt styresystem, der gør det muligt at lave pc’en om til en Chromebook.

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med Googles styresystem Chrome OS, behøver du ikke nødvendigvis investere i en Chromebook. 

Google har nemlig gjort det muligt for dig at køre en version af Chromebook-operativsystemet på andre computere.

Google annoncerede tidligere på året styresystemet Chrome OS Flex, som sørger for, at pc’er, mac-computere og Linux-maskiner kan fungere stort set som Chromebooks. Nu er det specielle styresystem endelig udgivet til alle.

Det oplyser Google i et blogopslag.

Chrome OS Flex er gratis at downloade, og det eneste, du skal bruge for at installere styresystemet på en Windows-pc, er en funktionel computer og en USB-nøgle.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du Android-apps i Windows

Sådan får du Chrome OS Flex

For at få din pc til at opføre sig som en Chromebook, skal du downloade styresystemet Chrome OS Flex.

Det er gratis at gøre, og du kan hente Chrome OS Flex på denne hjemmeside.

Hvis du ikke ønsker, at Chrome-styresystemet skal overtage Windows, kan du hente Chrome OS Flex ned på en tom USB-nøgle, som du kan starte computeren fra med bootmenuen i BIOS, når pc’en tændes. 

Så kan du trygt og risikofrit teste styresystemet på pc’en.

Læs, hvordan du åbner bootmenuen i BIOS her.

Det er også muligt at installere Chrome OS Flex på computeren, så det erstatter pc’ens eksisterende styresystem.

LÆS OGSÅ: Hvad er en Chromebook?

Næsten som en Chromebook

Der er mange fordele ved Chrome OS, der er styresystemet i Chromebooks. Chromebooks bruger fx markant mindre strøm end lignende computere, for skal man tro Google, bruger Chrome OS hele 19 procent mindre strøm.

Ifølge Google bruger Chrome OS Flex samme kildekode som Chrome OS, så du burde få glæde af et batteribesparende styresystem. Det nye og gratis styresystems udseende ligner desuden også Chrome OS til forveksling.

Det er dog ikke fuldstændigt identisk med Chromebook-systemet. Chrome OS Flex virker nemlig ikke med Android-apps, og det må siges at være et stort minus. En af de største fordele ved Chromebooks er netop samspillet med Android-apps.

Du må altså undvære Android-apps, hvis du vil lave din pc om til en Chromebook, og det ikke det eneste punkt, hvor det specielle styresystem adskiller sig fra originale Chromebooks. 

Se hele listen med forskellene her.

LÆS OGSÅ: 3 gode grunde til at købe en Chromebook

Prøv selv ChromeOS

Er du blevet bidt at tanken om at bruge online værktøjer frem for normale programmer, kan du nu selv prøve kræfter med Googles ChromeOS. Google har nemlig gjort det muligt at installere styresystemet på en almindelig Windows-computer.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du selv kunst med kunstig intelligens

I magasinet Komputer for alle nummer 3/2023 og 4/2023 viser vi i to afsnit, hvordan du selv installerer ChromeOS på din egen computer, og så viser vi også, hvordan du bruger Googles styresystem.

Du kan købe Komputer for alle, hvor du plejer at købe magasiner, men du kan også allerede nu læse med i Fordelszonen her.

Måske er du interesseret i ...