Se her, hvorfor din næste computer bør være en Chromebook.
Chromebook

Se her, hvorfor din næste computer bør være en Chromebook.

© Konstantin Savusia / Shutterstock.com

Her er 3 gode grunde til at købe en Chromebook (og et par grunde til at lade være)

Googles Chromebook er en praktisk og alsidig computer, men er den værd at investere sparepengene i? Få svaret her.

Det er over 10 år siden, de første Chromebooks blev lanceret. 

I den mellemliggende tid har Chromebook'en udviklet sig fra at være en computer med ret begrænsede muligheder til i dag at være et seriøst alternativ til Windows-pc'er.

Men hvorfor skulle man tage chancen og satse på en Chromebook i stedet for en Windows-pc med det velkendte styresystem fra Microsoft? 

Her er tre gode grunde til at investere i en Chromebook:

1. En Chromebook kan klare alle de basale opgaver på pc'en

Selv uden at installere andre apps end Googles egne kan du redigere tekster, regneark og præsentationer. Googles apps kan endda også åbne og gemme dokumenter i Microsofts filformater til Word, Excel og PowerPoint.

Du kan holde dine videomøder i Google Meet, og du kan finde rundt i verden ved hjælp af Google Maps. Hvis du løber tør for muligheder er der masser af gratis apps i den indbyggede Play Butik, og her har Chromebook et es gemt i ærmet:

2. En Chromebook kan køre Android-apps 

Udover de "indfødte" apps til Chrome OS, som ofte er udvidelser til Googles Chrome-browser, så kan du også køre Android-apps på din Chromebook. Det er en kæmpe fordel, fordi du så får adgang til 100.000 vis af apps, som du kender fra din telefon. 

Det gør det nemt at finde et sjovt spil, eller måske en god app til afspilning af podcasts. Hvis det er apps, der gemmer data på nettet, vil du kunne arbejde videre på de samme ting senere på din telefon.

Chromebook med pen
Chromebook

Mange Chromebooks har berøringsfølsom skærm, så du kan bruge Android-apps på samme måde, som du kender fra din telefon. Der er også modeller, hvor der følger en pen med, så du kan tage digitale noter direkte på skærmen.

© Shutterstock

3. Chromebooks er billige

Styresystemet Chrome OS stiller slet ikke så høje krav til computeren som Windows 11. Derfor kan Chromebooks klare sig med lidt sløvere og dermed også billigere hardware inde i maskinen. Det betyder, at Chromebooks ofte er billige - nogle modeller er endda MEGET billige. Helt ned til under 2.000 kroner.

Chromebooks produceres af mange forskellige firmaer som fx Lenovo og Samsung, så du kan få en computer, der passer til lige netop din smag.

Derfor skal du IKKE købe en Chromebook

Det lyder jo som Chromebooks er et fremragende valg, når du skal købe ny computer, men der er faktisk også gode grunde til at lade være med at købe en Chromebook.

Den vigtigste grund er nok alle de programmer du ikke kan køre på en Chromebook, hvis du fx er vant til at bruge Photoshop eller andre specialprogrammer, som kræver en høj ydelse af computeren, så kan du ikke bruge dem på Chromebook.

Du kan heller ikke spille de nyeste skydespil, som du måske kender fra Windows. Du må i stedet for nøjes med simple spil, som er beregnet til at køre i en webbrowser eller på en Android-telefon.

Hvad er en Chromebook?

En Chromebook er en bærbar computer, der kører Googles styresystem Chrome OS. Du kan læse meget mere om Chromebooks og Chrome OS i vores omfattende artikel, som du kan finde lige her

Her kan du også få svar på mange andre spørgsmål om den lille praktiske computer.

> Du kan også læse allerede nu læse vores stortest i fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...