Brug alle dine favorit-apps i Windows
APPS:

Senere på året finder du formentlig også Android-apps, når du besøger Microsoft Store fra din Windows-pc. I mellemtiden kan du koble telefonen sammen med pc'en med funktionen Din telefon. 

Sådan bruger du Android-apps i Windows

Der findes langt fra ligeså mange apps til Windows som til Android, men nu kan du bruge alle telefonens apps direkte fra Windows.

Da Microsoft tilbage i juni sidste år præsenterede Windows 11, kunne de også vise, hvordan det så ud, når man hentede Android-apps direkte fra Microsoft Store og kørte dem i Windows 11.

Dengang var meldingen, at denne funktion også ville være en del af det Windows, som firmaet lancerede i oktober sidste år, men som bekendt skete det ikke.

Til gengæld er Android-apps inkluderet i de seneste prøveudgaver af Windows 11 i Windows Insider-programmet, hvor det nu testes af frivillige.

Forventningen er, at funktionen kommer med i en Windows 11-opdatering senere på året.

> Læs alle vores historier om Windows 11 her

Bygger på Amazons app-store

I stedet for at bygge Google Play-butikken ind i Windows 11 har Microsoft lavet en aftale med internetgiganten Amazon, som også driver deres egen Android-appstore, der anvendes på Amazons egne tablets og e-bogslæsere. 

Microsoft samarbejder også med processorproducenten Intel om den nye funktion, fordi det kræver noget ekspertise at få apps, der er programmeret til CPU-typen ARM til at køre på Intels X86-system.

Når du senere på året vil installere og starte Android-apps direkte fra Windows 11, foregår det ved at du åbner den nye Microsoft Store.

Her vil du kunne søge efter og hente Android-apps, der installeres på din computers harddisk.

> Læs også: Køb den bedste e-bogslæser til dine e-bøger

Derfor er det smart med apps i Windows

Der findes et stigende antal apps, som ikke har et tilhørende Windows-program, og heller ikke virker i din browser. Det gælder i særdeleshed kommunikations-apps som fx Instagram og Snapchat.

Med den kommende Windows 11-funktion får du mulighed for at bruge alle disse apps fra din pc i stedet for kun fra telefonen.

Du får også det bedste fra begge verdener, fordi du dermed ikke er tvunget til enten at købe en tablet med Android, en Chromebook eller en Windows-pc. 

Nu kan du bruge Windows 11, som du kender, og stadig afvikle dine Android-apps.

> Læs også: 8 gratis apps, du skal have på din telefon

Funktionen Din telefon gør det muligt at bruge mobilens Android-apps på din Windows-pc
Din telefon:

I Din telefon, der findes i både Windows 10 og 11, vises din telefons installerede apps. Når du dobbeltklikker på en af dem, åbnes appen i et lille vindue.

Kør Android-apps i Windows 10 og 11 nu

Du behøver dog ikke vente på, at opdateringen til Windows 11 er klar til din pc. Med funktionen Din telefon, som virker i både Windows 10 og 11 allerede i dag, kan du parre din telefon med computeren og afvikle dine apps fra den på pc'en.

I Windows vil du så kunne se en oversigt over de apps, du har installeret på telefonen, og starte dem via telefonen direkte på din pc-skærm.

Det giver selvfølgelig et ekstra led i forhold til den kommende funktion, hvor Android-apps er bygget helt ind i Windows, fordi du er afhængig af en tilsluttet telefon. Men det fungerer ganske upåklageligt.

Du kan læse vores komplette guide til funktionen Din telefon, og se hvordan du starter dine apps fra Windows, i Komputer for alle 05/2022, som er på gaden nu.

> Læs artiklen i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...