Snart kan du bruge Face ID på iPhone selvom du har mundbind på
Face ID og mundbind:

Det har længe været vanskeligt at bruge Face ID på iPhones, hvis man har mundbind på. Men det bliver der snart lavet om på nu.

© Shutterstock

Snart virker ansigtsgenkendelse med mundbind

Har du en iPhone, kan du snart bruge ansigtsgenkendelse, selvom du har mundbind på. Og det skulle fungere forbavsende godt.

Coronapandemien har haft mange konsekvenser.

I store dele af verden har det eksempelvis længe været et krav at bære mundbind på i restauranter, storcentre, fly, lufthavne og mange andre steder.

Ansigtsmaskerne, der normalt er forbeholdt læger og kirurger, har været kilde til store frustrationer blandt mange, for de kan være ganske ubehagelige at have på flere i timer. For nogle hæmmer de endda vejrtrækningen.

Et andet problem, der nok hører til de mindre af slagsen - men stadig vældigt irriterende - er, at mundbindene har gjort det umuligt at benytte ansigtsgenkendelse på telefonen.

Men det problem lader nu til at blive løst - i hvert fald hvis du har en iPhone.

LÆS OGSÅ: Corona-app hjælper dig i Europa

Problemer med Face ID og mundbind

Ansigtsgenkendelse, der på iPhones kaldes Face ID, bruges fx til at låse telefonen op og  bekræfte et køb, du foretager dig med fx  Apple Pay eller MobilePay.

Det kræver blot, at du kigger på telefonen, og så aflæser telefonen dit ansigt i stedet for at du skal taste en kode.

Men funktionen, som findes i mange nyere mobiltelefoner, har været udfordret, når det kommer til mundbindet. Den genkender ganske enkelt ikke dit ansigt, fordi det er delvist dækket til.

I stedet har du været nødsaget til at tage mundbindet af og dermed bryde restriktionerne, eller låse telefonen op på gammeldags manuel vis ved at taste en sekscifret kode.

Men i en ny kommende opdatering til iOS bliver muligt at bruge Face ID på iPhone, selvom ansigtet er delvist dækket af et mundbind. 

LÆS OGSÅ: Face ID snydt af silikonemaske

Face ID med mundbind i ny iOS-opdatering

Det er opdateringen kaldet iOS 15.4, der sikrer, at du fremover kan bruge Face ID med mundbind. Du skal dog have en nyere iPhone for at bruge funktionen.

De kompatible iPhones omfatter iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max, iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro max.

Opdateringen findes i øjeblikket kun i en betaudgave og er ved at blive testet. Det vides endnu ikke, hvornår den sendes ud til den brede offentlighed.

Når iOS 15.4-opdateringen kommer, bliver det let at aktivere funktionen. Betatestere melder, at muligheden dukker op automatisk, når du installerer opdateringen. Ellers skal du blot aktivere den under indstillinger for Face ID.

Apple pointerer, at Face ID er mest præcist, når man bruger hele ansigtet, men de har ikke direkte sagt, at Face ID med maske er mindre sikkert.

Brug ansigtsgenkendelse på iPhone med mundbind
Face ID med mundbind:

Den nye funktion "Face ID With a Mask" på iPhone gør det muligt at låse telefonen op med sit ansigt - også selvom man har mundbind på. 

Fungerer forbavsende godt

En journalist fra mediet The Verge har testet funktionen i betaudgaven, og han fortæller, han er positivt overrasket over, hvor godt den virker - også med forskellige typer af mundbind, briller og ovenikøbet en skimaske.

Han forklarer, at det dog kræver nogle ekstra indscanninger af ansigtet, hvis du bruger briller. Men så kunne han til gengæld ikke få adgang til telefonen, hvis han bar en anden brille en den, han havde scannet ind.

Han formåede ovenikøbet at åbne sin iPhone iført skimaske og tophue, efter at have scannet masken ind. Det er da godt nyt for dem, som skal på skiferie i den kommende tid.

LÆS OGSÅ: Er ansigtsgenkendelse mere sikkert end fingeraftrykslæseren?

Måske er du interesseret i ...