Ny corona-app giver dig al den info, du behøver om coronarestriktioner i EU.
Corona-app i EU

Husk to dit pas, coronapas og app'en Re-open EU. Så er du rejseklar.

Ny Corona-app hjælper dig i Europa

Re-open EU er navnet på en ny app, som samler alle relevante corona-fakta for alle lande i Europa. App'en kan hjælpe dig på rejsen, hvis du er i tvivl om de lokale regler.

1. juli 2021 af Steffen Nielsen

Skal jeg i karantæne, når jeg rejser ind i Frankrig eller Slovakiet? Skal jeg bære mundbind? 

Er en antigen-test nok? Er en delvis vaccination? 

Spørgsmål som disse fylder godt op i danskernes bevidsthed lige nu, hvor sommerferien er startet og Europa sukker efter turister.

I EU har man vist forståelse for behovet om klare svar og udviklet en app, som fortæller, hvilke regler der er i de forskellige lande og endda regioner. 

App'en hedder Re-open EU og kan hentes her til Android og iOS

> Læs også: Ferietid: De bedste digitale tips til din ferie

Med appen Re-open EU får du det fulde overblik over corona-regler i alle EUs lande.
Re-open EU

Med appen Re-open EU får du det fulde overblik over corona-regler i alle Europas lande. Du kan skifte sprog i øverste højre hjørne, men vær opmærksom på, at teksterne i app'en er maskinoversatte, da de hele tiden opdateres. 

Vælg land, og du er i gang

App'en er spækket med oplysninger om rejse- og opholdsregler. 

Efter installation skal du vælge rejseland i listen, og derefter føres du til en side med præsentation af de vigtigste oplysninger. 

Der vises et kort, hvor du kan vælge den region, du skal rejse til og se, om der gælder særregler for den. Under kortet finder du en række ikoner, som hver især bringer dig til uddybende information om forskellige dele af restriktionerne. 

Der er rigtig meget information, som du kan fordybe dig i, så det kan godt betale sig at bruge lidt tid på at sætte sig ind i reglerne for det enkelte land. Her er det i hvert fald samlet på ét sted. 

Re-open EU opdateres hele tiden

App'en Re-open EU er på dansk (og andre sprog), men i maskinoversat form. 

Det hænger sammen med at app'en opdateres med meget hyppige intervaller, så du kan være sikker på at ændringer i reglerne ikke slipper under din radar.

Du kan ændre sprog undervejs i øverste højre hjørne af app'en.

Få mere ud af rejsen

Ferie er heldigvis meget andet en corona, og det er vigtig at både pc'en og mobiltelefon er klar til turen. Vi har skrevet en udførlig guide til den perfekte digitale ferie. 

Læs artiklen Få det bedste ud af ferien med pc og mobil i Fordelszonen.


Måske er du interesseret i ...