Face ID på Apple iPhone X

Hvor sikker er ansigtsgenkendelsen egentligt på Apples nye iPhone X?

© Apple

Er Apples ansigtsgenkendelse mere sikkert end fingeraftrykslæseren?

Apples nye iPhone X byder på en ny form for ansigtsgenkendelse, Face ID, der scanner dybder i dit ansigt. Men er det mere sikkert end det, konkurrenterne kan byde på? En ekspert fra Kaspersky giver sit bud.

Fingeraftryksscaneren har i de seneste år været en standardfunktion i de fleste nyere smartphones, hvor det har kunnet alt fra at låse telefonen op til at godkende betalinger.

Fingeraftrykket er efterhånden på vej til at blive udskiftet med ansigtet, når du skal identificere, at du er ejeren af telefonen. Senest har Apple lanceret teknologien Face ID med telefonen iPhone X, men hvor sikker er Face ID egentligt?

Teknologien fungerer med et infrarødt kamera, en lyskilde og lille projekter, der i samspil lyser dit ansigt op og måler det med 30.000 usynlige infrarøde prikker. Det giver en form for 3D-scanning, hvor dybde og form sammenlignes med et billede, der ligger gemt i telefonen.

> Læs alt om telefoner her.

Hvor sikkert er Face ID?

Ved lanceringen af iPhone X pointerede Apple, at fingeraftryksscanneren kan snydes i 1 ud af 50.000 tilfælde, mens Face ID kun kan snydes i 1 ud af 1.000.000. Dit ansigt er altså ifølge Apple noget mere sikkert end dit fingeraftryk.

Apples teknologi er også mere sikker end den, som Samsungs Galaxy S8 byder på. Her måles ikke dybder i ansigtet, men kun træk, og det har fået flere til at snyde kameraet med et printet billede af ejermanden, skriver sikkerhedsfirmaet Kasperskys i et blogindlæg.

Dermed er Apples Face ID netop nu den sikreste måde at åbne en telefon på netop nu. 

Der er ingen tvivl om, at sikkerhedsforskere vil teste systemet, når telefonen kommer på markedet, pointerer Alex Perekalin, der desuden forklarer, at der allerede er fundet huller i systemet bag Face ID, men at de er lukket igen. 

Overvejer du, om du skal investere i iPhone X eller konkurrenten fra Samsung, har vi kigget nærmere på deres funktioner her.


Måske er du interesseret i ...