Vi tester telefoner i alle prisklasser i vores testlaboratorium, men der er nu noget helt særligt over de helt vilde modeller.
De er ganske vist hundedyre, men det er også her, vi finder funktioner, der kommer til at sive ned i de billigere telefoner i løbet af de kommende år.
Hvis du ikke går så meget op i prisen, men bare vil have det bedste af det bedste, så går du ikke helt galt i byen med en af de tre telefoner, vi præsenterer herunder:
> Læs også: Sådan fungerer trådløs opladning
iPhone 13 Pro:
Alt det bedste i én telefon
iPhone 13 Pro leverer noget nær den perfekte balance af batterilevetid, ydelse og design. Det er den oplagte telefon for alle dem, der har råd.
iPhone 13 Pro leverer måske ikke decideret nogen revolution i forhold til forgængeren.
Til gengæld har den en enkelt funktion, mange måske har ventet på længe: Betydeligt bedre batterilevetid. Faktisk var batterilevetiden i vores test næsten 50 procent længere end på iPhone 12, hvilket betyder, at iPhone 13 Pro for de fleste ”overlever” i helt op til to dage uden større problemer, selv med et relativt højt forbrug.
Det er aldrig sket før med en ny iPhone.
> Læs også: Apple klar med ny og billig iPhone
Skærmen virker større
Designet har ikke ændret sig meget fra forrige generation, bortset fra at iPhone 13 Pro er blevet en smule tykkere for at gøre plads til det større batteri.
Derudover er den sorte udskæring til frontkameraet i toppen af telefonen blevet en lille smule smallere. Det er måske ikke revolutionerende, men det giver faktisk følelsen af en lidt større skærm, hvilket altid er positivt.
> Læs mere om iPhone 13 i vores artikel her
> Du kan også læse vores anmeldelse af iPhone 13 Pro og se aktuelle priser i Testzonen her.

Kameraet i iPhone 13 Pro er det hidtil bedste i en iPhone.
© AppleSony Xperia 1 III:
Næsten mere kamera end telefon
Xperia 1 III er Sonys bedste telefon lige nu – og faktisk også en af de bedste telefoner ude i butikkerne overhovedet.
Det er blandt andet den meget aflange skærm, der får Xperia 1 III til at skille sig ud. Skærmen har et helt forrygende flot billede med stærk kontrast, og det hjælper også, at Sony har fundet plads til at placere kameraet i kanten lige over skærmen, så det ikke laver et uklædeligt sort hul i skærmbilledet som på mange andre telefoner.
Vi var glædeligt overraskede over, hvor godt et greb, vi havde om Xperia 1 III.
Telefonen er meget smal, så den er nem at holde om med selv ret små hænder. Desuden er der en markant bredere kant på siden end i de telefoner, hvor skærmen er let buet, og derfor giver en smallere kant.
Føles som et rigtigt kamera
Den brede kant hjælper også, når du skal tage billeder med telefonen.
Den føles nærmest som et regulært kamera, når du vender den på den lange led og lægger pegefingeren på den dedikerede fotoknap. Knappen virker endda på samme måde som udløserknappen på et kamera, så du først aktiverer autofokus ved at trykke knappen halvt ned, og derefter tager billedet ved at trykke den helt ned.
Telefonen er ekstremt hurtig, og vi kunne ikke finde noget, den ikke kunne klare i fin stil. Selv de mest krævende spil blev afviklet uden problemer.
> Læs mere om Sony Xperia 1 III i vores artikel her
> Du kan læse vores anmeldelse af Xperia 1 III og se aktuelle priser i Testzonen her.

Skærmen i Sony Xperia 1 III er i det høje 21:9 format, som ligger rigtig godt selv i en lille hånd.
© SonySamsung Galaxy Z Flip3:
Fold telefonen sammen på midten
Samsung Galaxy Z Flip3 er Samsungs seneste foldbare smartphone. Den viser tegn på, at foldeteknologien begynder at nærme sig noget, der kan konkurrere med almindelige smartphones i ét stykke.
Når du klapper Samsung Galaxy Z Flip3 helt ud, ligner den til forveksling en almindelig smartphone med en 6,7 tommer-glasskærm. Du kan dog mærke samlingen mellem telefonens halvdele, hvis du lader fingeren glide henover midten af skærmen.
Du skal heller ikke se på skærmen i en alt for skæv lodret vinkel, før samlingen viser sig som en mørk skygge i skærmbilledet. Hvis du ser helt vinkelret på skærmen, er det dog heldigvis svært at se, at den ikke er formet i ét stykke.
Vi synes, at en foldbar telefon bør kunne åbnes med én hånd, før den for alvor er anvendelig. Og dét kan Galaxy Z Flip3!
Ved at klemme tommelfingeren ind mellem telefonens to dele og derefter foretage en hurtig piskesmældsbevægelse med håndleddet, klapper du telefonen ud i fuld størrelse. Det virker rigtig fint i praksis og tiltrækker også imponerede blikke fra folk i nærheden.
> Du kan læse vores anmeldelse af Samsung Galaxy Z Flip3 og se aktuelle priser i Testzonen her.

Du kan nøjes med at åbne telefonen halvt, så du kan have den stående på bordet foran dig.
© SamsungGode telefoner - der er til at betale
De tre smartphones, vi har nævnt her, ligger i den høje ende både i forhold til kvalitet og funktioner og i forhold til pris.
Men du kan sagtens få en god smartphone til en lavere pris.
I magasinet Komputer for alle nummer 6/2022 tester vi seks af slagsen. Her ligger prisen under 5000 kroner, og testens vinder kan ovenikøbet tåle, at du taber den på gulvet, uden den går i tusind stykker.
> Læs stortesten i magasinet eller i Fordelszonen her med det samme
Tjek også Nokias nye smartphone, som kan blive din for under 900 kroner. Den har vi skrevet om her.