iPhone SE er Apples billige iPhone
iPhone SE anno 2022:

Den nye iPhone SE starter ved 3.999 kroner for den billigste model. 

© Apple

Apple klar med ny og billig iPhone SE og iPad

Vil du have en telefon, der ikke koster en formue, og som ikke er for stor til at betjene med én hånd? Så er Apples nye iPhone SE et godt bud på din næste mobil.

Vi er efterhånden vant til, at Apples iPhones sætter prisrekorder, når de bliver lanceret, og kan koste på den forkerte side af 10.000 kroner. 

Men sådan er det faktisk ikke med alle Apples telefoner.

LÆS OGSÅ: Her er nyhederne i Apples iOS 15

Tag fx iPhone SE. En billig telefon, der har mindre kraftig indmad end de almindelige iPhones og iPhones Pro, og som samtidig har et ældre design, som stammer tilbage fra 2017. 

Og nu er Apple så klar med en ny version af iPhone SE-modellen. Formfaktoren er stadig den samme, så du får en fysisk Hjem-knap, ligesom skærmen stadig er 4,7 tommer stor.

Telefonen er altså stadig markant mindre end andre telefoner og derfor også nem at betjene med én hånd, hvilket mange vil se som en stor fordel. 

Ny software og ny processor

Som noget nyt er 2022-versionen af iPhone SE nu udstyret med A15-chippen. Det er den samme chip, som sidder i iPhone 13, iPhone 13 Pro og 2021-versionen af iPad Mini.

LÆS OGSÅ: TEST: iPhone 13 Pro giver den perfekte balance

Den nye iPhone SE understøtter dermed også 5G, som giver hurtigere datahastigheder, når du skal downloade apps og streame video og musik.

Her ses den nye iPhone SE 2022 fra Apple
iPhone SE 2022:

Foretrækker du en fysisk hjem-knap på din iPhone, så er iPhone SE telefonen for dig. Den fylder heller ikke så meget i lommen som de større modeller.

© Apple


Endelig er kamera-softwaren blevet opdateret, mens kameraet er det samme som forrige model. Ifølge Apple er telefonen således bedre til at fjerne støj i dine fotografier og håndtere HDR.

Prisen får samtidig et nøk opad og starter ved 3.999 kroner for 64GB-versionen. Vil du have 128GB er prisen 4.499, mens 256 GB koster 5.399 kroner.

Ny og hurtig iPad Air

Apples iPad Air har også fået en overhaling. Mest markant er skiftet til Apples kraftfulde M1-chip.

LÆS OGSÅ: Endelig: Nu får iPad længe ventet funktion

Det er den samme chip, som også sidder i Apples MacBooks, og som har fået ros for sin effektivitet og energibesparelse.

iPad Air 2022 er nu hurtigere end tidligere
Ny iPad:

Den nye iPad Air bruger nu den nye M1-chip, Apples Macbooks også bruger. Det gør ifølge Apple ydelsen markant bedre. 

© Apple


IPad Air understøtter nu også 5G og hurtigere datahastigheder, og så er kameraet på fronten blevet opgraderet til 12 megapixels frem for 7 megapixels tidligere.

Skærmen er samtidig mere lysstærk end tidligere modeller. Den nye iPad Air fås fra 5.299 kroner. 

Måske er du interesseret i ...