Totrinsbekræftelse hos Google
Totrinsbekræftelse:

Google har reduceret antallet af inficerede Google-konti med 50 procent takket være totrinsbekræfelse.

© Shutterstock

Totrinsbekræftelse halverer antallet af hackede Google-konti

Sidste år aktiverede Google automatisk totrinsbekræftelse på 150 millioner Google-konti, og det har tilsyneladende forstærket sikkerheden markant.

Gmail er en af de mest benyttede mailtjenester på verdensplan, og det betyder, at der i folks indbakker gemmer sig tonsvis af følsomme oplysninger som eksempelvis kodeord.

Derfor er Google-konti også et af hackernes foretrukne mål, og i en tid med en konstant voksende cybertrussel, kan det ikke understreges nok, hvor vigtig sikkerheden er.

Som led i kampen mod hackerne besluttede Google sig sidste år for at aktivere totrinsbekræftelse automatisk på 150 millioner konti. 

Det har efter alt at dømme givet pote.

I hvert fald fortæller Google nu selv i dette blogopslag, at antallet af inficerede Google-konti er reduceret med hele 50 procent.

LÆS OGSÅ: Google hjælper nu med at blokere for phishing

Totrinsbekræftelse - besværligt men sikkert 

Totrinsbekræftelse - også kendt som tofaktorgodkendelse - betyder, som navnet måske antyder, at du skal bekræfte dit login to gange. Både når du indtaster din adgangskode på pc’en, og ved at godkende en besked på telefonen.

Når du logger ind med totrinsbekræftelse, modtager du en notifikation på din telefon, efter du har indtastet dine loginoplysninger på pc’en. På telefonen skal du åbne notifikationen og godkende, at det er dig, som er ved at logge ind.

Det kan lyde en anelse besværligt, men det er besværet værd, for totrinsbekræftelse gør det endnu sværere for hackere at logge ind på din konto, medmindre de selvfølgelig er kommet i besiddelse af din mobiltelefon.

LÆS OGSÅ: Brug totrinsbekræftelse uden telefonen

Sådan aktiverer du totrinsbekræftelse

Normalt er totrinsbekræftelse en valgfri funktion, men sidste år besluttede Google at aktivere funktionen automatisk hos en lang række brugere. Det har vist sig at være en god idé, da hackerangrebene mod Google-konti siden er halveret.

Har Google ikke aktiveret totrinsbekræftelse på din konto, kan du dog nemt selv aktivere funktionen.

Når du skal aktivere totrinsbekræftelse manuelt, skal du først logge ind i Chrome-browseren med din Google-konto, og så er du klar til at aktivere sikkerhedsfunktionen:

  1. Start med at klikke på din bruger i øverste højre hjørne i browservinduet.
  2. Klik så på Administrer din Google-konto i menuen, der åbner.
  3. Klik på punktet Sikkerhed i oversigten til venstre.
  4. Find boksen Login på Google, og klik på Totrinsbekræftelse.
  5. Klik på knappen KOM GODT I GANG.
  6. Indtast nu din adgangskode.
  7. Klik på knappen FORTSÆT.
  8. Du får nu mulighed for at tilføje et alternativt telefonnummer, som du kan bruge til at godkende dit login med. Bekræft nummeret ved at klikke på Send.
  9. Du modtager nu en kode. Indtast koden, og klik på knappen NÆSTE.
  10. Klik så på AKTIVÉR, og du har nu aktiveret totrinsbekræftelse.

Fremover vil du få en besked på din telefon, hver gang du logger ind på din Google-konto. På telefonen skal du trykke på Ja, og så bliver du logget ind på din konto.

Få adgang uden din telefon

Du kan også vælge andre metoder for at bekræfte dit login i indstillingerne. Du kan fx bruge en særlig Authenticator-app, som giver dig en unik kode, når du vil logge ind på din konto. 

Du har desuden mulighed for at hente backup-koder, som fungerer ligesom dit NemID-nøglekort - altså koder, som du kan printe ud, hvis du en dag skal logge ind, hvor du ikke har din telefon til rådighed. Denne løsning kan du læse mere om her. 

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du totrinsbekræftelse på din Microsoft-konto

Måske er du interesseret i ...