Webcam
Webcam

Webkameraer bliver revet væk fra hylderne i danske butikker.

© Shutterstock

Webkameraer bliver revet ned fra hylderne

Siden danskerne er blevet sendt hjem for at arbejde i dagligstuerne, er salget af webkameraer eksploderet i landets elektronikbutikker. Butikkerne har svært ved at følge med.

Videomøder er det nye sort i Danmark, hvor vi er rigtig mange, der disse dage arbejder hjemme på grund af corona-udbruddet.

Det har haft konsekvenser for antallet af webkameraer i landets butikker. Ligesom med håndsprit, gær og toiletpapir er webkameraer nemlig i særdeles høj kurs under coronakrisen.

Webkameraer i alle størrelser er således revet ned fra hylderne i danske elektronikbutikker, og i POWER er salget af webkameraer så voldsomt, at elektronikkæden har svært ved at følge med.

Det fortæller POWERs salgschef til Komputer for alle.

“Vi fik fuldstændig revet væk af alt, hvad vi havde af webcams på få dage. Vi er konstant på jagt i Europa og resten af verden for at se, om vi kan finde nogle webcams, men det er svært,” siger Simon Frølich, salgschef for POWER.

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du, om dit webcam er blevet hacket

Headset også populære

Webkameraer er ikke den eneste form for elektronik, danskerne har flået ned fra hylderne de seneste 14 dage.

Også headsets med mikrofon har været usædvanligt nemme at sælge, for vi har alle behov for udstyret til videomøderne med kolleger og familie.

“Det er også headsets med mikrofoner, der bliver solgt rigtig mange af, og det er alle typer af mennesker, der køber de her ting,” forklarer salgschef for POWER Simon Frølich.

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du din hjemmearbejdsplads

Flere webkameraer på vej

Elgiganten fortæller ligesom POWER til Komputer for alle, at efterspørgslen på webkameraer de seneste uger har været ekstraordinær, fordi mange danskere har skullet etablere hjemmekontorer. 

Webkameraer er derfor nærmest forsvundet fra hylderne, men det er flere på vej. Du skal dog holde dig orienteret for at sikre dig, at du får købt dit webcam, forklarer kommunikationschef for Elgiganten, Frederik Danvig.

"I øjeblikket kan man opleve ventetid, mens vi skaffer nye forsyninger hjem, så vi anbefaler, at man holder sig orienteret på hjemmesiden i forhold til leveringsdato," siger Frederik Danvig. 

Hvis det er kritisk for dig at kunne videochatte nu, men du mangler et webkamera, kan du i de fleste af videochattjenesterne som fx WhatsApp, Skype og Teams benytte dig af din smartphone, hvis du har programmets tilhørende app installeret. 

LÆS OGSÅ: Inviter til familiefest over nettet

Måske er du interesseret i ...