Forskere har opdaget, at iPhones kan hackes selvom de er slukket
Malware på iPhone:

Vores telefoner bliver mere og mere avancerede – og i nogle tilfælde også mere usikre. 

© Shutterstock

Nu kan din iPhone få malware selv om den er slukket

Forskere har opdaget, at det er muligt at inficere en iPhone med malware, selvom den er slukket. Se hvad det betyder for dig og din sikkerhed her.

Når du slukker en iPhone, skulle man tro, at den var helt slukket. Men det er faktisk ikke hele sandheden.

LÆS OGSÅ: Styrk selv Androids elendige sikkerhed

For at et værktøj som fx ‘Find my iPhone’, der kan lokalisere din telefon, hvis den bliver væk, skal kunne fungere, så bliver en del af din iPhone nødt til at være tændt.

Det betyder, at nogle mikrochips inde i telefonen bliver ved med at være tændt på lavt blus, så telefonen altså er muligt at lokalisere, selvom den umiddelbart er slukket. 

Sådan hackes telefonen 

Problemet med det er, at forskere nu har fundet ud af, at de vågne chips kan bruges til at inficere en iPhone med malware, selvom ejeren altså tænker, den er slukket og derfor beskyttet mod angreb.

LÆS OGSÅ: Android er mere sikker end iPhone

Ifølge hjemmesiden Ars Technica har tyske forskere ved Darmstadt Universitet identificeret en sikkerhedsbrist i Bluetooth-chippen. Det gør – ifølge de tyske forskere – det muligt at lave et skadeligt firmware-angreb, hvor fjendtlig kode listes ind i telefonen.

Alt sammen, mens telefonen er slukket, og ejeren ikke aner uråd.

Herfra vil det så være muligt for en hacker eller ondsindet it-kriminel at lave ravage på telefonen.

Ikke så farligt indtil videre

Den gode nyhed er dog, at forskernes opdagelse og praksis er meget teoretisk, og derfor ganske svær for en ‘rigtig’ hacker at føre ud i livet, da mange omstændigheder og faktorer skal være på plads, før operationen kan lade sig gøre.

LÆS OGSÅ: Beskyt din mobiltelefon mod malware

Alligevel viser forskningen dog et interessant aspekt ved de halv-vågne chips og sensorer, som flere og flere enheder i dag er udstyret med.

De gør nemlig livet lettere, og gør det fx muligt at finde din telefon, hvis den bliver væk, eller betale for kaffen med mobilen, selvom der ikke er mere strøm. 

Men de gør altså også din telefon lidt mere udsat overfor it-kriminelle, hackere og virus. 

Måske er du interesseret i ...