En hacker kan lynhurtigt udnytte en svaghed på dit netværk til at skade din pc
Hack:

Når en hacker først har fundet frem til en sårbar enhed på dit hjemmenetværk, kan han hurtigt udnytte svagheden til at få adgang til dine ellers sikre enheder som din pc eller telefon.

Se, hvordan en printer hackes på få minutter

For en professionel hacker er det ingen sag at få adgang til dine smarte netværksforbundne enheder - især ikke hvis de aldrig bliver sikkerhedsopdateret.

I disse år udstyrer vi vores hjem med smarte, internetopkoblede enheder som aldrig før.

Du har måske selv et Smart TV, et overvågningskamera, en NAS, appstyrede lyspærer, en smart vejrstation eller andet udstyr, som du kan kontrollere med din telefon, og så kan du være i fare.

Problemet med de smarte enheder, som man kan købe i enhver discountbutik, er, at de kriminelle er gode til at opdage sikkerhedshuller i udstyret.

Huller i din komplette sikkerhed

De kendte producenter som Philips, TP-Link, Osram og andre er gode til at opdatere firmwaren i udstyret hurtigt efter en sårbarhed er opdaget, men sådan ser det ikke altid ud med de billige produkter fra discountbutikkerne eller kinesiske webshops.

Måske opdateres de aldrig, og du kan i hvert fald ikke forvente sikkerhedsopdateringer efter garantien er udløbet.

Det betyder, at eksisterende sårbarheder aldrig bliver rettet - og det giver hackerne let adgang til dit hjemmenetværk.

Vi anbefaler, at du jævnligt tjekker producenternes hjemmesider for opdateringer til de digitale enheder i dit hjem

> Læs også: Undgå at andre lurer med på dit overvågningskamera

Springbræt for en hacker

Hvis en hacker har held med at komme ind på dit hjemmenetværk via en dårligt sikret smart home-enhed fx et overvågningskamera, kan han udnytte den adgang til at hoppe videre til de andre enheder på dit hjemmenetværk.

Så er det måske pludselig din telefon eller pc – eller din netværksharddisk med alle dine private billeder – der er i fare.

Og risikoen er ikke kun teoretisk. På Komputer for alle har vi selv set sikkerhedseksperten David Jacoby hacke sig ind i en printer på ganske få minutter.

> Læs også: Hjemmets smarte enheder byder kriminelle indenfor

Du kan let blive misbrugt

Den uautoriserede adgang kunne Jacoby misbruge til at gemme ulovlige filer på printerens lager, se alle de dokumenter, der havde været udskrevet på printeren - eller printe obskure billeder. 

For slet ikke at snakke om, at hans adgang til printeren betød, at han allerede var inde på vores private netværk og dermed havde fri adgang til vores andre enheder.

I videoen herunder kan du se et eksempel på, hvordan en hacker tiltvinger sig adgang til en printer - og hvor let det er for ham.

> Læs også: Internetopkoblet sexlegetøj er guf for hackere

Beskyt alle hjemmets smarte enheder

I Komputer for alle nummer 11/2022, som er på gaden nu, kan du læse, hvordan du beskytter dit privatliv og dine enheder mod angreb fra nettet.

Du får også et stærkt program, som kan scanne alle hjemmets netværksenheder for sårbarheder, så du kan tage handling, inden du bliver ramt. 

> Læs artiklen og hent pogrammet i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...