Malware i e-mail

Den nye metode inficerer din pc med malware, selvom du ikke downloader vedhæftninger eller klikker på links.

© Shutterstock

Malware får adgang til din pc igennem Microsoft Office

En ny metode kan inficere din computer med malware igennem Office-programmerne, uden at du selv trykker på et link eller henter en fil. Se her, hvordan du undgår den nye trussel.

25. oktober 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Hackere har en ny metode til at få adgang til din computer. Ifølge sikkerhedsfirmaet Sophos, gør metoden det muligt for malware at komme ind på din pc via e-mail, uden at du selv klikker på et link eller downloader en fil.

Den nye metode bruger en sikkerhedsbrist i Microsoft Office til at downloade filer til din computer. Det kræver derfor, at du bruger Microsoft Outlook som dit mail-program. I Outlook kan de farlige links nemlig skjules i selve mailen. Hvis du bruger andre mailprogrammer kræver det, at du henter et inficeret Word-dokument.

Den nye metode virker ved at skjule links i mailen eller dokumentet, som programmet automatisk åbner. Der bliver nu hentet malware til din computer.

Læs også: Hvad er malware?

Sådan sikrer du dig mod malware

Selvom du ikke skal klikke på et link for at blive inficeret, kan du stadig selv undgå de farlige filer.

Når du åbner et dokument eller en mail med skjulte links i Microsoft Office, åbner en dialogboks, der fortæller dig, at dokumentet indeholder links til andre filer. Hvis du klikker nej til at opdatere dokumentet her, så bliver du ikke inficeret.

Hvis du trykker ja, får du en ny boks, som er din sidste mulighed for at sige nej, før din computer henter malware.

Læs alt om sikkerhed her

Derudover anbefaler vi, at du følger nogle simple råd for at holde din computer sikker: 

  • Åbn ikke vedhæftede filer fra folk, du ikke kender
  • Klik ikke ja til en dialogboks, hvis du ikke er sikker på, hvad den gør

Abonnér på Komputer for Alle, så din computer og dit hjem altid er sikkert. Køb 3 numre af bladet og få et overvågningskamera med for 149,50 kr - spar 701 kr!

Måske er du interesseret i ...