Falsk sikkerhedsapp kan lænse din konto
Falsk app:

Her ser du app'en, der hævder at give mere sikkerhed, men i stedet gør det stik modsatte. 

© Pradeo

Falsk sikkerhedsapp kan lænse din konto

Har du installeret app'en 2FA Authenticator på din Android-telefon, skal du straks slette den igen. Den kan nemlig skabe ravage og lænse din konto.

Totrins-verifikation er en smart teknologi, som gør det muligt at sikre, at dig - og kun dig - kan logge ind på din konto.

Med totrins-verifikation skal du nemlig godkende et login-forsøg på nye enheder på din mobil eller tablet - enten via en SMS-kode eller en særlig app. 

Totrin-verifikation burde altså gøre din konto ekstra sikker.

Alligevel er det ikke hele sandheden. I hvert fald ikke på Android-platformen, hvor tusindvis af brugere den seneste tid har downloadet en app i Google Play Butik, som de troede skulle hjælpe dem med at aktivere totrins-verifikation på deres konti.

LÆS OGSÅ: Sådan beskytter du din telefon mod virus

Kan skade din telefon

I virkeligheden var app’en, med navnet 2FA Authenticator, lavet med henblik på at snige malware ind på de telefoner, hvor app’en blev installeret.

LÆS OGSÅ: Sådan beskytter du din telefon mod malware

Ifølge sikkerhedsvirksomheden Pradeo, der opdagede app’en, er 2FA Authenticator i stand til at lave godt og grundigt rav i den, hvis den er blevet installeret på din telefon.

Blandt andet kan app’en deaktivere sikkerhedsfunktionerne såsom kodeord og skærmlås på telefonen, ligesom den kan downloade andre og skadelige apps ned på din telefon.

Sådan undgår du falske apps

Har du app’en på din telefon, er det derfor vigtigt, at du sletter den hurtigst muligt. Ifølge Google er app’en blevet downloadet mere end 10.000 gange, men er nu fjernet fra app-butikken.

LÆS OGSÅ: Pas på! Android-virus gemmer sig i disse 14 apps

Når du downloader apps, også i Googles og Apples egen butik, skal du altid være kritisk og vurdere, om der er tale om en troværdig app eller ej. 

Desuden anbefaler vi, at du kun bruger officielle apps til totrinsverifikation, som fx Googles værktøj, du finder her

Måske er du interesseret i ...