Sikkerhedsfirma finder flere trusler på Mac end på Windows

Virksomheden Malwarebytes har fundet flere trusler på Mac end Windows. 

© Shutterstock

Sikkerhedsfirma finder flere trusler på Mac end på Windows

Gik du også og troede, at Mac-computere er langt mere sikre end Windows? En ny opgørelse viser, at det måske slet ikke er tilfældet alligevel.

19. februar 2020 af Niklas Ernst

Det har længe været en udbredt opfattelse, at Mac-computere er langt mere sikre end computere udstyret med Windows fra Microsoft.

Engang hed det sig endda nærmest, at det ikke fandtes hverken virus, malware og ondsindet software til Apples computere.

Den tid er dog for længst forbi.

Flere trusler på Mac

Senest har sikkerhedsfirmaet Malwarebytes udgivet sin årlige malware-rapport, der tegner et billede af de digitale trusler anno 2019.

Og her viser Malwarebytes tal sort på hvidt, at der i snit blev fundet mere skadelig software på de Mac-computere, der har haft Malwarebytes software installeret end på Windows-computere, der havde softwaren installeret.

Helt konkret blev der typisk fundet 11 trusler, når Mac-brugerne undersøgte deres computer med Malwarebytes’ software. 

Når Windows-brugerne gjorde det samme, blev der i gennemsnit fundet 5,8 trusler.

Gør din computer sikker

Ifølge Malwarebytes skal tallene dog tages med et gran salt, da tallene kun tager udgangspunkt i personer, der har Malwarebytes’ software installeret, og er altså ikke et fuldstændig repræsentativ undersøgelse.

Det giver dog en indikation på den generelle udvikling, skriver virksomheden i rapporten. Du kan læse hele sikkerheds-selskabets rapport her.

Vil du gerne gøre din Windows pc helt sikker, kan du gøre det med hjælp fra Komputer for alles Sikkerhedspakke fra Fordelszonen. 

Måske er du interesseret i ...