Edge-opdatering er skjult ransomware
Ransomware:

Får du besked om en ny opdatering til Microsoft Edge, skal du være påpasselig. 

Pas på med at klikke: Edge-opdatering er skjult ransomware

Normalt råder vi til, at du skal opdatere dine programmer så hurtigt, som muligt. Men en ny "opdatering" til Edge-browseren er ikke, hvad den ser ud til, så vær på vagt.

19. januar 2022 af Niklas Ernst Nyhedsredaktør

Bliver du den kommende tid gjort opmærksom på, at din Edge-browser er forældet, og at du bør installere den nyeste opdatering, skal du lige tænke dig om en ekstra gang.

LÆS OGSÅ: Pas på: Ny virus undslipper sikkerhedsprogrammer

Lige nu forsøger it-kriminelle sig nemlig med at inficere din computer med ransomware, så de kan låse dine filer og opkræve løsepenge for at give dig adgang til filerne igen. 

Og hackernes våben? Det er såmænd en falsk Edge-opdatering. Det oplyser sikkerhedsfirmaet Malwarebytes, der har opdaget den nye svindel.

Dette skal du kigge efter

Ifølge Malwarebytes ser den falske opdatering ud som herunder, hvor du via en reklame ender på en side, der ligner, at den er lavet af Microsoft. 

Sådan ser det ud, hvis du bliver mødt af den falske Edge-opdatering.
Falsk Edge-opdatering:

Sådan ser det ud, hvis du bliver mødt af den falske Edge-opdatering.

© Malwarebytes


Her bliver du bedt om at klikke på en knap for at opdatere Edge, hvorefter der bliver downloadet et stykke software til din computer. Det er dog ikke en opdatering, men derimod ransomware, som kan låse og kryptere dine filer. 

Det er heldigvis let at afsløre svindlen: Det er nemlig slet ikke sådan, Edge bliver opdateret. 

Det gør man i stedet direkte i browseren, hvor du klikker på de tre prikker i øverste, højre hjørne, dernæst på Hjælp og feedback og så på Om Edge for at se, om der er en opdateringer klar.

I første omgang har Malwarebytes kun observeret Edge-svindelnummeret i Asien, men det betyder ikke, at det ikke kommer til Europa. Hold derfor ekstra godt øje, hvis du pludselig bliver bedt om at opdatere din browser. 

Sådan undgår du at gå i fælden

Det er langt fra nyt, at de it-kriminelle forsøger at forklæde skadelige software som opdateringer til dine programmer. Det er før set, at fx opdateringer til programmet Flash har vist sig at være skjulte malware, virus og ransomware-angreb.

LÆS OGSÅ: Falsk Flash Player gemmer på farlig malware

Det er nemlig ekstremt vigtigt at opdatere både sit styresystem og sine programmer, så man er bedst muligt sikret mod angreb fra netop hackere og it-kriminelle. Og det ved de IT-kriminelle.

Derfor skal du altid være opmærksom, når du støder på opdateringer til dine programmer og din computer generelt. Særligt hvis de ser anderledes ud, end de plejer.

LÆS OGSÅ: Farlig malware forklæder sig som sikkerhedsopdatering

Du bør samtidig altid kun downloade opdateringer fra officielle kanaler, som fx producentens hjemmeside eller inde i selve programmet. Særligt i din browser skal du være på vagt for de falske opdateringer.

Derudover er altid vigtigt at beskytte din computer med det rigtige sikkerheds-software. I Fordelszonen finder du vores Sikkerhedspakke, som beskytter hele din computer.  

> Få adgang til Fordelszonen fra kun 29 kroner. Se mulighederne her

Måske er du interesseret i ...