Ny opdateret version af Skype
Nyt Skype

Microsoft giver videotjenesten Skype en større overhaling.

© Microsoft

Skype: Populær videotjeneste bliver forbedret

Videochat-programmet Skype er blevet overhalet indenom af konkurrenterne under corona. Derfor får Skype nu en gigantisk opgradering, der blandt andet betyder, at tjenesten bliver hurtigere og mere stabil.

29. september 2021 af Martin Lorentsen

I næsten to årtier har vi kunne bruge Skype til at videochatte og foretage opkald. Men de seneste år er det strømmet ind med nye og mere moderne videochat-programmer, der særligt under coronakrisen har været til gavn for mange.

Social afstand og hjemmearbejde har nemlig gjort os til superbrugere af tjenester som Zoom, Teams, Google Meet og Messenger, og nu tyder det på, at Microsoft, der siden 2011 har ejet Skype, for alvor vil have forbrugerne til at vende tilbage til videochattens moder.

I hvert fald har Skype-udviklerne i et blogopslag annonceret store forandringer, der skal gøre Skype hurtigere, mere stabil og moderne. 

Og så kan du i fremtiden bruge mobilen som kamera, selvom du videochatter fra pc'en.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du videomøder på nettet

Skype bliver moderniseret

Mange af de nye funktioner kender du måske fra andre videotjenester, men utroligt nok har de ikke været en del af Skype, der i stedet har holdt fast i de gamle dyder.

Det område, Microsoft især har lagt kræfter i at forny, er Skypes opkald. 

Først og fremmest bliver layoutet lavet om. Det gitter, der vises under gruppeopkald, vil nu vise alle, der deltager i samtalen – inklusiv dig selv.

Gitteret kan justeres på flere forskellige måder, så det passer til antallet af deltagere i opkaldet, og hver deltager kan have sin egen baggrund, så det hele ikke længere er én stor grå masse.

Lav om i layoutet i Skype
Lav om i layoutet

Som noget helt nyt i Skype kan du nu bestemme, hvordan videomødet skal vises. Her bliver der tilføjet en fælles baggrund, så det ser ud som om, at alle deltagerne befinder sig i samme lokale.

© Microsoft


Det visuelle udtryk er dog ikke det eneste, Microsoft har fokuseret på. Også Skypes ydeevne har været under lup, og ifølge Microsoft bliver Skype 30 procent mere stabilt, når du sidder ved pc’en.

LÆS OGSÅ: Sådan videochatter du gratis på Facebook

Brug mobilen som kamera

En del af Skypes nye forbedringer er allerede tilgængelige nu, mens andre forventes at udkomme i løbet af de kommende måneder. 

En af de funktioner, du må vente på lidt endnu, er TwinCam.

TwinCam lader dig bruge din smartphone som kamera ved at scanne en QR-kode. Skype matcher herefter kameraet med dit videostream, så lyd og billede passer sammen.

På den måde kan du enten erstatte dit webcam med telefonens kamera eller bruge smartphone-kameraet som et håndholdt ekstra-kamera, hvis du skal vise noget i et andet rum.

Det er også blevet muligt at reagere med emojis i videosamtaler på Skype - som vi kender det fra tekstbeskeder og andre beskedtjenester.

Emojis i Skype
Emojis i Skype

Skypes nye design gør det også muligt at reagere med emojis, når du videochatter.

© Microsoft


Du kan læse meget mere om alle de nye funktioner til Skype ved at følge dette link

Som abonnent på Komputer for alle kan du hente Skype i Fordelszonen her.

LÆS OGSÅ: Samsung: Få nye glæde af dine gamle smartphones

Måske er du interesseret i ...