Genbrug telefonen
Genbrug telefonen

Samsung vil have os til at genbruge vores gamle telefoner og give dem nye funktioner i dagligdagen.

© Shutterstock

Samsung: Få ny glæde af din gamle smartphone

Samsung vil have os til at genbruge vores gamle smartphones, så de får en ny funktion i stedet for at blive smidt ud. Telefonen kan blandt andet laves om til en lyssensor.

Hvert år kommer der nyere og mere spændende smartphones på gaden, og det er der en god grund til – for vi forbrugere elsker tilsyneladende at købe ny teknologi.

Men når den nye smartphone bliver købt, skal den gamle videre i systemet. Nogle sælger den eller forærer den videre, mens andre blot smider den ud.

Sidstnævnte vil teknologiproducenten Samsung sætte en stopper for.

Vi er – på trods af kampagner på den ene og den anden front – stadig alt for gode til at forbruge og smide ud, men med Samsungs nye Galaxy Upcycling at Home-projekt kan gamle smartphones tjene et nyt formål som andre former for smarte enheder til hjemmet, og dermed mindskes spildet af telefoner.

LÆS OGSÅ: Mål din temperatur med telefonen

Lyssensor eller babyalarm

Samsungs Galaxy Upcycling at Home-projekt giver ejere af Samsung-telefoner mulighed for at lave den gamle telefon om til et andet IoT-produkt via Samsungs app SmartThings.

I SmartThings-app’en kan telefonen indtil videre laves om til forskellige former for sensorer – nemlig en lyd- og lyssensor.

For eksempel kan man optage en lyd som en grædende baby, og hvis den gamle telefon opfanger en lignende lyd, får brugeren besked via SmartThings-app’en, og man kan høre den optagede lyd.

Lyssensoren fungerer, som navnet måske antyder, som en lyssensor, der kan opfange ændringer i lysindfaldet i et lokale. Herefter kan den via app’en få andre internetopkoblede produkter i hjemmet til at gøre noget, som for eksempel at tænde lyset, hvis det bliver mørkt.

LÆS OGSÅ: Brug din smartphone som webcam

Projekt i beta-stadiet

Onsdag i sidste uge blev Galaxy Upcycling at Home-projektet sat i gang, men det er foreløbigt blot i et beta-stadie.

Hvis du synes, at det lyder interessant at deltage i projektet, må du desværre væbne dig med lidt tålmodighed. For indtil videre er det kun brugere i Storbritannien, USA og Sydkorea, der kan få glæde af Galaxy Upcycling at Home.

Som det ser ud nu, vil teknologien være mulig at gøre brug af på alle Samsung S, Note og Z-enheder fra minimum 2018. Telefonerne skal desuden have Android 9 eller nyere som styresystem.

LÆS OGSÅ: Samsung lancerer tre nye toptelefoner

Måske er du interesseret i ...