Nyt værktøj til Windows.
Nyt værktøj til Windows:

Der er grund til begejstring, for nu er en efterspurgt funktion endelig kommet til Windows med Powertoys-pakken.

© Shutterstock

PowerToys: Microsoft tilføjer genial Mac-funktion til Windows

I lang tid har Windows-brugere efterspurgt muligheden, som er standard på Mac. Og nu er den her omsider: Du kan se filer i Windows uden at åbne dem.

I styresystemet til Mac-computere har det i lang tid været muligt at smugkigge på filer ved at trykke en enkelt gang på mellemrumstasten. 

Det er fx smart, når du leder efter det rigtige foto på computeren, og det er en meget populær funktion, som de fleste Mac-brugere ikke ville undvære.

LÆS OGSÅ: 5 funktioner fra Mac, vi savner i Windows

I stedet for at bruge tid på at åbne en mappes fotos et efter et i en billedfremviser, kan du på Mac-computere nøjes med at klikke en enkelt gang på et foto i mappen og trykke på mellemrumstasten og se en forhåndsvisning i fuld skærm.

Derefter er det muligt at bladre gennem de resterende filer i mappen med piletasterne.

Nu er den funktion også tilgængelig i Windows. Microsoft har nemlig tilføjet et spritnyt værktøj til den gratis programpakke PowerToys, som gør det muligt at bruge funktionen fra Mac-computere i Windows.

LÆS OGSÅ: Genialt værktøj: Træk let tekst ud af billeder

Nyt værktøj i PowerToys

Det er ikke første gang, at du kan smugkigge på filer i Windows. Flere tredjepartsprogrammer, som fx Seer i Fordelszonen, har implementeret funktionen tidligere, men nu har Microsoft selv lavet et værktøj til formålet.

Det nye værktøj hedder Peek og er en del af PowerToys, som er Microsofts pakke med mini-programmer og små tilføjelser til Windows.

Med Peek aktiveret kan du se en forhåndsvisning af alle filer, du har valgt i en mappe, på et drev eller på Skrivebordet ved at trykke på Ctrl-tasten samtidig med mellemrumstasten.

Ligesom tilfældet er på Mac-computere, kan du med Peek også skifte mellem filer ved at trykke på piletasterne.

LÆS OGSÅ: Microsoft: Slut med nye funktioner til Windows 10

Hent PowerToys i Fordelszonen

Peek er ikke det eneste nye værktøj til PowerToys. Microsoft har også tilføjet værktøjet Mouse Without Borders, som gør det muligt at bruge flere computere med samme mus og tastatur.

PowerToys, der løbende bliver udviklet og får nye funktioner, bliver ikke automatisk installeret på Windows, men du kan hente programpakken gratis i Fordelszonen.

Klik her for at hente PowerToys i Fordelszonen.

I øjeblikket består PowerToys af 21 værktøjer, som blandt andet gør det lettere at omdøbe mange filer på en gang, skrive med specialtegn og oprette tastaturgenveje i Windows.

PowerToys er tilgængeligt til Windows 95 , Windows XP , Windows 10 og Windows 11.

I Komputer for alle nummer 6/2023 beskrev vi de på daværende tidspunkt 17 værktøjer i PowerToys-pakken og hvorfor de er geniale i artiklen "Stor værktøjskasse til din computer", som du kan hente i Fordelszonen her.

Måske er du interesseret i ...