Microsoft 365 Copilot
Microsoft 365 Copilot:

På Microsoft hjemmeside kan du læse om firmaet helt store satsning: Kunstig intelligens til kontoret.

Microsoft 365 Copilot: Kunstig intelligens direkte i kontorpakken

Microsoft bygger kunstig intelligens ind i kontorpakken Microsoft 365. Det er en nyhed på niveau med internettet og iPhone, lyder det firmaet. Se den vilde demonstration af din nye bedste ven eller fjende.

I 1994 kom Internettet. I 2007 var det iPhones tur til at revolutionere verden. Og i 2023 kommer så Copilot – Microsofts intelligente værktøj til at revolutionere den måde, vi arbejder med kontorprogrammer som Word, Excel og PowerPoint på.

De store ord er Microsofts egne. Firmaets topchef Satya Nadella lagde således ikke fingre imellem i en tale på YouTube, hvor han for nylig præsenterede Microsoft 365 Copilot og de øvrige projekter baseret på kunstig intelligens, som Microsoft har gang i.

”I dag er vi ved begyndelse af en ny æra indenfor IT,” sagde han efter havde opremset historiens øvrige store teknologiske landvindinger.

Microsoft benytter ChatGPT

Som Nadellas ord antyder, tager Microsoft sit nye intiativ meget alvorligt.

Microsoft 365 Copilot er i højgrad baseret på systemet ChatGPT, som Microsoft har været med til udvikle.

Ifølge Microsoft er Copilot dog endnu mere avanceret end den chatrobot, du allerede nu finder integreret i Bing.

Du kan læse mere om, hvordan ChatGPT fungerer i denne artikel

Hvad er Copilot?

Copilot betyder andenpilot, og er således et passende begreb for den rolle, som værktøjet skal spille i Microsofts kontorpakke, Microsoft 365, som tidligere hed Microsoft Office.

Læs også: Office skifter navn til Microsoft 365

Her skal Copilot nemlig hjælpe dig med at analysere regneark, skabe præsentationer og skrive tekster.

Kontorpakken består som bekendt af programmer som Word, Excel, PowerPoint og mailprogrammet Outlook. Det er alle disse kendte værktøjer, der i fremtiden skal bindes sammen af Copilots kunstige intelligens, så du bliver meget mere effektivt, når du arbejder i programmerne.

Copilot virker ifølge Microsoft ved at kombinere data fra dine kontordokumenter med en avanceret sprogmodel, der giver dig mulighed for at chatte med dine kontorprogrammer, som så kan lave noget af arbejdet for dig.

Læs også: Microsoft vil smadre Google. Bygger chatrobot ind i Bing

Du kan se Copilot i aktion i videoen herunder.

Sådan fungerer Copilot i praksis

Microsoft 365 Copilot kan godt lyde noget abstrakt, for hvad skal et chatværktøj egentlig konkret bidrage med, når du skriver på fx et Word-dokument?

Heldigvis giver Microsoft dig (en del af) svaret i en spændende præsentationsvideo. I videoen, som er på engelsk, beder en person fx PowerPoint om at forberede en præsenation baseret på fakta i et andet dokument.

Derefter sørger PowerPoint (eller den kunstige intelligens i programmet) selv for at sætte PowerPoint-præentationen flot op, så det nærmest kun er finpudsning tilbage til brugeren.

Dejligt at slippe for arbejdet, men måske også lidt skræmmende, hvor let man som kontorarbejder kan erstattes af robotter. 

Hvornår kommer Copilot?

Før du hastigt åbner din kontorpakke for selv at stifte bekendskab med Copilot, må vi desværre skuffe dig lidt endnu. 

Microsoft flotte ord om revolutionen Copilot indeholder nemlig ingen konkrete oplysninger om, hvornår værktøjet bliver en integreret del af kontorpakkerne. Ja, faktisk udelukkes det ikke, at ihvert fald nogle af funktioner kommer til at kræve ekstra betaling. 

Det er heller ikke klart, om Copilot bliver tilgængelig på mobilen eller kun på computeren.

Læs også: Chat-GPT. Chatrobotten som kan svare på næsten alle dine spørgsmål

Microsoft 365 Copilot på mobil
Microsoft 365 Copilot:

Copilot forventes at blive en del af Microsofts kontorpakken 365 til computeren – og måske også til mobiltelefonen.

Måske er du interesseret i ...