Slut med Office-pakken
Slut med Office:

Navnet "Microsoft 365" træder fremover helt frem, når talen falder på kontorpakken fra Windows-giganten.

Microsoft: Det er snart slut med Office

Alle pc-brugere ved, at kontorpakken fra Microsoft hedder "Office". Men den sandhed gælder bare ikke længere. I disse dage skifter Microsofts kontor-flagskib nemlig navn.

En vaskeægte sensation har ramt pc-verden.

Microsoft har nemlig annonceret, at firmaet dropper navnet Microsoft Office for Microsofts kontorpakke. 

Pakken vil fremover hedder Microsoft 365. Ændringerne er allerede ved at blive rullet ud på tværs af kontorpakkens mange platforme. Således har hjemmeside Office.com allerede skiftet navn til Microsoft365.com.

Office er 34 år gammelt

Bill Gates nævnte for første gang navnet Microsoft Office i 1988, hvor Microsoft lancerede en stribe programmer til kontorfolket. 

Microsoft Office blev siden den altdominerende kontorpakke til private og firmaer, og er det stadig i dag, dog med stigende konkurrence fra Googles online, gratis kontorpakke.

Læs også: Ny abonnementsfri Microsoft Office på vej

Kontorpakken, der blandt andet indeholder Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Outlook, vil fremover hedde Microsoft 365.

De individuelle programmer i pakken beholder deres oprindelige navne, så fx Microsoft Word stadig hedder sådan, efter ændringen træder i kraft.

Microsoft Office bliver til Microsoft 365
Microsoft 365:

Microsoft har lavet "breaking news" på deres egen hjemmeside. Microsoft Office forsvinder.

Forvirring om Microsofts kontorpakke

Annonceringen af det nye navn kommer i kølvandet på en periode, hvor du som almindelig bruger af Microsoft Office let har kunnet blive gevaldigt navneforvirret. 

Office-pakken - nu Microsoft 365 - kommer således både i et programpakke til computeren, som en online-udgave på Microsofts hjemmeside samt som en pakke med apps til mobile enheder

Samtidig kan du få kontorpakken som et engangskøb, som en abonnementsordning eller som en gratis online-udgave. Kontorpakken kommer også en familie-udgave, som en udgave kun til én person.

Læs også:  Få hele Microsoft Office Pakken på din mobil

Velkommen til Microsoft 365

Der vil givetvis stadig være en del forvirring om, hvilken udgave du skal vælge, men navneforvirringen er i hvert fald på retur, nu hvor "Office" hører fortiden til. 

Fremover vil alle produkterne nemlig hedde Microsoft 365.

På Microsofts hjemmeside kan du få svar på alle dine spørgsmål angående ændringen. Her har man nemlig oprettet en artikel med de oftest stille spørgsmål (på engelsk).

Læs også: Sådan bliver det nye Microsoft Office i Windows 11

Måske er du interesseret i ...