Google Lens

Google Lens kan lynhurtigt fortælle dig, hvad kameraet ser - du skal blot pege telefonen mod en ting eller et sted, får du med det samme en masse informationer om det. 

© Komputer for alle

Google Lens - sådan bruger du den smarte funktion

Det bliver langt lettere at søge information med Google Lens - og funktionen har tricks i ærmet.

Vores telefoner bliver mere og mere intelligente og særligt den kunstige intelligens fra Apple, Google og Microsoft bliver hastigt mere anvendelig.

Senest har Google opdateret deres smarte funktion, Google Lens, så den nu bliver endnu mere intelligent, nøjagtig og anvendelig.

Google Lens er kort fortalt en mulighed for at bruge telefonens kamera til at identificere de ting, steder og objekter, du ser gennem telefonens kamera. 

Du peger blot telefonen mod en ting, og så fortæller telefonen og Google Lens dig, hvad det er.

Google Lens (snart) for alle

Tidligere har Google Lens været begrænset til kun at virke på Googles Pixel-telefoner. Men funktionen er nu blevet tilgængelig på en række Android-telefoner - det kræver dog, du som minimum bruger Android 8.0 eller højere.

Der er dog enkelte Android-mobiler, hvor Google Lens ikke virker endnu, og du kan ikke bruge funktionen, hvis du har en iPhone.

Google Lens fungerer endnu ikke på dansk, men du kan sagtens prøve Google Lens alligevel - på engelsk. Her viser vi dig, hvordan du kommer i gang. 

Google Photos styrer Google Lens

Start med at installere app'en Google Photos, hvis du ikke allerede har den.

Google Fotos er en app fra Google, der automatisk sikkerhedskopierer og organiserer dine billeder både fra mobilen og fra din pc.

Google Lens fungerer ikke på dansk. Du skal derfor starte med at ændre telefonens indstillinger og finde Sprog og indtastning.

Under Sprog skal du vælge Engelsk som det primære sprog. Når du er færdig med at prøve, kan du blot skifte sproget tilbage til Dansk.

Telefonens sprog er nu sat til engelsk. 

Sådan bruger du Google Lens på Android

Åben Google Photos og klik på et vilkårligt billede.

På billedet klikker du nu på Google Lens-ikonet i højre hjørne. Kan du ikke se ikonet, betyder det, du endnu ikke har adgang til Google Lens og derfor må væbne dig med tålmodighed. 

Se herunder, hvordan Google Lens fungerer i praksis

Google Lens

Google Lens 'scanner' billedet og identificerer, at der er tale om Cliffs of Moher på den irske vestkyst. Efterfølgende er det muligt at få mere information om stedet. 

© Komputer for alle

Hvad kan Google Lens bruges til? 

Google Lens har en række anvendelsesmuligheder; først og fremmest kan det identificere de ting, kameraet ser. 

Det kan være alt fra bøger, træsorter, malerier og hunderacer. I nogle tilfælde med endda meget detaljerede informationer.

Funktionen er dog også nyttig i forhold til tekst. Eksempelvis bliver det muligt at pege telefonens kamera mod en tekst og med det samme få mulighed for at kopiere teksten på telefonen og bruge den direkte.

Google Lens

I stedet for at skulle indtaste en lang tekst, kan du "scanne" teksten med kameraet og Google Lens. 

© Google

Det bliver også muligt at 'scanne' tekst på andre sprog og så få det direkte oversat på telefonens skærm - for øjnene af dig. 

Du kan læse mere om mulighederne her.

Med en powerbank løber du aldrig tør for strøm på din mobiltelefon. 

Lige nu får du to numre af Komputer for alle med en powerbank i flot design for kun 59,50 kroner + porto. Spar over 400 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...