Paint.net: Det bedste gratis billedredigeringsprogram til Windows
Paint.net:

Enhver computer-bruger bør have et godt billedbehandlingsprogram på sin pc. Paint.net er et rigtig godt bud på sådan et.

© Paint.net

Paint.net: Det bedste gratis billedredigeringsprogram til Windows

Et godt billedredigeringsprogam er et af de mest alsidige programmer på din pc. Et af de bedste på markedet er Paint.net - og det er endda gratis.

Der findes en håndfuld programmer, der altid bør være installeret på enhver computer.

En god browser som Edge eller Chrome, et antivirusprogram, en videoafspiller, et komprimeringsværktøj, et backup-værktøj, en kontorpakke - og ikke mindst et billedredigeringsprogram.

Et af de mest kraftfulde og alsidige værktøjer, du kan installere på din computer, er nemlig et program til at forbedre dine billeder - og vi er meget begejstrede for det gratis program Paint.net.

Som abonnent på Komputer for alle har du adgang til 300 gode, sikre programmer med tilhørende trin for trin-vejledninger, så du kan komme godt i gang. Se udvalget her.  

Gør let dine fotos meget bedre

Et billedredigeringsprogram giver dig nærmest uanede muligheder, ikke blot i forhold til dine egne billeder og fotos, men også i forhold til at hjælpe familie og venner med at redigere feriefotos, forfine et foto til at hænge på væggen eller fx sætte en sang flot op.

LÆS OGSÅ: Begå ikke denne fejl med dine digitale billeder

Et billedbehandlingsprogram er nærmest som en digital schweizerkniv, der rummer et hav af forskellige funktioner.

Med et godt billedbehandlingsprogram kan du fx let justere og redigere dine fotos, så de bliver bedre og mere interessante, når du skal vise dem frem. Selv de helt simple værktøjer som at justere lys og kontrast gør nemlig en verden til forskel og kan virkelig forandre dine billeder.

LÆS OGSÅ: Genialt værktøj: Fjern let baggrunden i dine billeder

Billedbehandling til små og store opgaver

Men et program som Paint.net kan foretage dig langt mere end bare helt basal billedredigering. Eksempelvis er det også nemt at tilføje tekst eller grafik til dine billeder. 

Dermed bliver programmet nærmest uundværligt, hvis du skal lave indbydelser til en fest, eller du fx vil tilføje punkter og tekst til et landkort.

LÆS OGSÅ: Nu kan du bruge Googles magiske foto-værktøj på mobilen

Programmet kan også bruges til mere avanceret redigering og decideret billedmanipulation. Fx kan du klippe elementer ud fra ét fotografi og overføre dem til et andet. Eller du kan ændre farverne på gamle moster Ernas hår har, hvis det er unaturligt falmet på det gamle fotografi. 

Med et godt billedbehandlingsprogram er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan foretage dig.

Lær at bruge Paint.net

Billedredigeringsprogrammet Paint.net er gratis, og i det nye nummer af Komputer for alle nummer 13/2023 bringer vi en ny serie i flere afsnit, hvor vi hjælper dig i gang med at bruge programmet.

Her viser vi dig, hvordan du bruger de forskellige værktøjer og funktioner. Fra de helt simple øvelser til de mere avancerede og komplekse funktioner.

Du kan hente programmet og læse første afsnit i serien (og fra starten af oktober 2023 alle tre afsnit) online i Fordelszonen allerede nu via dette link

Måske er du interesseret i ...