Du kan risikere at få besked om at slette filer i dit Google Drev, selvom du ellers har masser af fri plads på tjenesten.
Google Drev:

Du kan risikere at få besked om at slette filer i dit Google Drev, selvom du ellers har masser af fri plads på tjenesten.

© Shutterstock / Diego Thomazini

Google indfører grænse for antal filer på dit Google Drev

Selvom du har ledig plads i din lagerløsning hos Google Drev, kan du alligevel blive bedt om at slette filer. Firmaet opererer nemlig med en hemmelig øvre grænse for antallet af filer per konto.

I de seneste uger er flere brugere af Googles lagertjeneste, Google Drev, vågnet op til fejlmeddelelser om, at Google Drev ikke længere kan opdatere deres filer.

I sidste uge kunne en person på forummet Reddit så fortælle, at han havde fået besked om, at han ikke kunne fortsætte med at bruge sit Google Drev med mindre han slettede 2 millioner filer.

Det tyder med andre ord på, at Google har indført en øvre grænse for antallet af filer i Google Drev, som firmaet ikke har fortalt kunderne om - hverken i firmaets betingelser eller på hjemmesiden for Google Drev.

 Læs også: Sådan bruger du Google Chat

Fejlen har optrådt siden februar

Når vi dykker lidt længere ned i substansen, kan vi på Googles egen hjemmeside over fejl i firmaets tjenester, finde en fejl  rapporteret helt tilbage i februar.

Fejlbeskrivelsen lyder: "The limit for the number of items, whether trashed or not, created by this account has been exceeded."

Med andre ord er kunder siden februar blevet mødt af en fejl, der fortæller at de ganske enkelt har for mange filer på deres Google Drev.

Grænsen er 5 millioner filer

I løbet af marts blev fejlteksten opdateret til: "Error 403: This account has exceeded the creation limit of 5 million items. To create more items, move items to the trash and delete them forever."

Det viser altså, at der nu er indført en grænse på fem millioner filer per Google-konto i Google Drev, men Google skriver endnu ikke om det i sine betingelser. 

Grænsen er gældende, uanset om du bruger firmaets gratis 15 GB plads eller betaler for fx 200 GB eller 2 TB, selvom det selvfølgelig er mere sandsynligt, at du har så mange filer, hvis du har mere lagerkapacitet.

De, der er blevet ramt af den nye fejl, har fået besked på at slette filer også selvom de ellers har rigelige mængder fri plads på deres Drev-konto.

> Læs også: Kopier nemmere filer i dit Google Drev

Også grænse for antal delte filer

Det er velkendt, at Google har en øvre grænse for antallet af filer, du må dele med andre via Google Drev.

Her må du maksimalt dele 400.000 filer, og det fortæller Google selv om i sin dokumentation til Drev. 

Hvis du får denne fejl, er løsningen at du blot fjerner deling for enkelte filer.

Den nye grænse for antallet af filer er ikke nævnt nogle steder, og den eneste løsning, hvis du fortsat ønsker at bruge Google Drev, er at du må slette filer for evigt.

> Læs også: Derfor bliver du bedt om at logge ind på Googles tjenester

Google: Vi vil forhindre misbrug

En talsperson fra Google har netop bekræftet overfor et amerikansk medie, at firmaet har indført den nye grænse på fem millioner filer. 

Ifølge Google er reglen indført for at forhindre misbrug af deres tjenester på en måde, som vil påvirke stabiliteten og sikkerheden af Google Drev og andre tjenester. 

Talspersonen udtaler desuden, at firmaet ikke mener at denne grænse påvirker flertallet af kunderne, og at det berørte antal er forsvindende lavt.

Her på redaktionen holder vi øje med, om Google kommer til at tilføje den nye begrænsning i betingelserne for Google Drev.

Seneste opdatering om sagen

Efter den megen kritik om Googles skjulte filgrænse, har firmaet i al hast besluttet at rulle ændringen tilbage indtil videre.

Det har holdet bag Google Drev selv meldt ud på Twitter, og her lover firmaet samtidig, at de i fremtiden ikke vil lancere så store ændringer uden varsel.

Måske er du interesseret i ...