Du får nu mulighed for at kopiere og sætte filer ind på dit Google Drev i browseren - ligesom du kender det fra Stifinder.
Google Drev:

Du får nu mulighed for at kopiere og sætte filer ind på dit Google Drev i browseren - ligesom du kender det fra Stifinder.

Kopier nemmere filer i dit Google Drev

Med en ny funktion i Google Drev kan du nemt kopiere dine filer frem og tilbage direkte i browseren. Der er også nye muligheder med dine dokumenter.

Google Drev er kendt og elsket af mange, fordi tjenesten er nem at gå til og fordi man får 15 GB fri plads til rådighed.

Nu er der nye, smarte funktioner på vej til tjenesten, der gør det nemmere at bruge lagerpladsen i browseren.

> Kom i gang med Googles gratis kontorpakke med vores e-bog "Google-skolen," som du finder i Fordelszonen her

Markér flere stykker tekst i Docs

I tekstbehandlingsprogrammet Microsoft Word har du i et stykke tid kunne holde CTRL nede, når du markerer tekst i et dokument, for den på måde at kunne markere flere tekstbidder forskellige steder i et dokument.

Nu får Docs Editor, der er miniudgaven af Googles tekstbehandling, som åbner når du dobbeltklikker på et dokument i Google Drev i browseren, samme funktionalitet.

Desværre er genvejen til den nye funktion ikke helt så ligefrem. Du skal nemlig holde CTRL + ALT + SHIFT nede, mens du navigerer til forskellige steder i teksten med højre og venstre piletast.

Men når genvejen først sidder i fingrene kan der være tid at spare, når du fx skal oprette flere overskrifter i et dokument.

> Læs også: Bliv lynhurtig i Google Docs: Se alle tastaturvejene her


Nu er det muligt at markere flere stumper tekst i Docs Editor
Tekstmarkeringi Docs:

Som du måske allerede kender det fra Microsoft Word bliver det nu også muligt at markere flere stumper tekst i Docs Editor, der åbner når du dobbeltklikker på et dokument direkte i Google Drev.

Kopiér og sæt ind i Google Drev

Når du arbejder i Windows Stifinder, er du vant til at du kan kopiere dine filer med CTRL + C og sætte dem ind i en anden mappe med genvejen CTRL + V.

På den måde er det meget simpelt at flytte filer rundt og skabe et bedre overblik.

Samme mulighed har du nu fået i Google Drev. En funktion, vi ofte har undret os over, ikke fandtes.

Du skal blot markere de filer i Google Drev i browseren, som du ønsker at kopiere til en anden placering. Tryk CTRL + C på tastaturet.

Naviger nu ind i en anden mappe i Google Drev i browseren og tast CTRL + V. Så kopieres dine valgte filer til den nye placering.

Muligheden for at kopiere og sætte ind med tastaturgenveje er tilgængelig allerede nu, mens du må vente et par uger på den nye mulighed for at markere mere end ét stykke tekst.

> Læs også: 5 smarte tricks til Google Drev

Måske er du interesseret i ...