Det er på en lagerserver som denne, at universitetet i Kyoto har mistet de mange data på grund af en fejl i backuppen.

Gigantisk datatab på japansk universitet

På et japansk universitet må de netop nu ærgre sig over, at de ikke havde en dobbeltsidet backup på plads. Universitetet har mistet hele 77 TB data fra 14 forskningsprojekter.

Her på Komputer for alle har vi ofte gentaget mantraet om, hvor vigtigt det er at have styr på sine sikkerhedskopier.

Dine data kan nemlig mistes på mange måder - harddisk-nedbrud, ransomware eller anden virus eller på grund af fejl i programmer på pc'en.

På Kyoto Universitetet i Japan ville de nok ønske, at de havde læst Komputer for alle, for kort før jul opstod der en fejl i backup-proceduren, som i stedet for at sikre de værdifulde data, slettede dem.

> Læs også: 3 sikre løsninger til sikker backup

Vigtig forskning gik tabt

Det resulterede i at universitetet mistede 34 millioner filer fra 14 forskellige forskningsgrupper med en samlet datamængde på 77 terabytes - eller 77.000 gigabytes. 

Til sammenligning har de fleste SSD'er en kapacitet på omkring 250 GB - eller 0,25 TB.

Universitetet rapporterede selv om den alvorlige sikkerhedshændelse på deres hjemmeside - og nogle dage efter kunne eksperterne så fortælle, at nedbruddet skyldtes en fejl i backupprogrammet på universitetets supercomputer.

> Læs også: Tag dine filer med dig, når du forlader pc'en

Samlet datakapacitet: 24 petabytes

Universitetet i Kyoto har en Cray XC40 supercomputer med en total lagringskapacitet på 24 petabytes, der svarer til 24.000 terabytes eller 24.000.000 gigabytes. 

Dermed var tabet af de 77 terabytes trods alt kun en lille del af den samlede mængde potentielle data.

Du kan læse detaljerne om den imponerende computer her.

Universitetet har ikke frigivet detaljer om de specifikke data, der er tabt i hændelsen, men de IT-ansvarlige har valgt at stoppe yderligere sikkerhedskopieringer til engang i januar, hvor man formentlig har fået klarhed over årsagen til datatabet.

> Læs også: Hvor ofte skal du tage backup af din computer?

Universitetet i Kyoto har en Cray XC40 supercomputer med en total lagringskapacitet på 24 petabytes.
Supercomputer:

Det var lageret på denne supercomputer, som står på Kyoto Universitetet, der oplevede det store datatab under en simpel backup-operation.

Har du styr på din backup?

På universitetet i Kyoto havde de indstillet en server-backup, men mistede alligevel 77 terabytes data. 

På  Komputer for alle anbefaler vi altid, at du sørger for at have en dobbeltbackup - og allerhelst i en kombination mellem en ekstern harddisk, du stiller af vejen derhjemme, og en backup på nettet.

Dermed er du ikke sårbar, hvis den ene af dine sikkerhedskopier går tabt.

Når du skal gemme en sikkerhedskopi på en ekstern harddisk, anbefaler vi at du bruger et program, som kan klare det trivielle automatisk, så du ikke glemmer at opdatere filerne på sikkerhedskopien.

Hent backupprogram i Fordelszonen

Du kan hente det glimrende backupprogram MiniTool ShadowMaker Free i Fordelszonen, og komme i gang med at gemme din sikkerhedskopi allerede i dag.

> Hent MiniTool ShadowMaker Free her

Måske er du interesseret i ...