Kunstig intelligens kan oversætte dine tekster.
Kunstig intelligens:

Der kommer hele tiden nye værktøjer, der bruger kunstig intelligens. I det nye nummer af Komputer for alle har vi samlet 5 af de bedste. 

© Shutterstock

Oversæt dine tekster med kunstig intelligens

Vidste du, at du kan bruge kunstig intelligens til mange forskellige formål? Fx kan du farvelægge billeder eller oversætte tekster. Se her hvordan.

Det hænder ofte, at vi på nettet støder på sprog, vi ikke forstår.

Hvad enten der er tale om en vejledning til et program, en avisartikel eller et svar i et onlineforum. 

Der findes dog værktøjer, der kan oversætte teksten til dig, så du nemt kan finde ud af, hvad der står. De kan naturligvis også oversætte din danske tekst til alt fra tysk til indonesisk.

Et eksempel på det er værktøjet DeepL, som bruger kunstig intelligens til at forstå kontekst og nuancer i sproget og dermed laver en meget præcis og menneskelig oversættelse. 

Vi har nok alle oplevet, at computergenerede oversættelser kan være bøvlede og uelegante, men vores erfaring her på redaktionen er, at DeepL laver ganske fornuftige oversættelser, som rammer ret tæt på, hvad vi selv ville have skrevet.

LÆS OGSÅ: DALL·E 2: Sådan laver du billeder af tekst med kunstig intelligens

AI-værktøj bliver hele tiden bedre

Ifølge folkene bag DeepL skyldes de mere “menneskelige” oversættelser, at værktøjet kontinuerligt trænes med store mængder tekstdata, så det lærer at forstå, hvordan vi mennesker både taler, skriver og kommunikerer med hinanden.

LÆS OGSÅ: ChatGPT: Prøv chatrobotten, som alle snakker om

Værktøjet har desuden den smarte funktion, at det kan oversætte hele dokumenter. Det er praktisk, hvis du fx har en vejledning i et Word-dokument på din computer, som du gerne vil have oversat. 

Du kan endda få oplæst dine tekster, så du kan lære udtalen af ord på fremmede sprog.

Derudover er det muligt at hente værktøjet som en app på både Android og iPhone, så du altid kan oversætte på farten.

LÆS OGSÅ: Hvad er Google Oversæt?

Prøv disse 5 nye værktøjer

I det nye nummer af Komputer for alle nummer 15/2023 går vi tættere på fænomenet kunstig intelligens. 

Her kan du både læse mere om, hvad kunstig intelligens er, hvor hvordan det historisk har haft indflydelse på den teknologiske udvikling og vores liv.

Men du kan også læse om 5 helt konkrete værktøjer, som bruger kunstig intelligens til at løse forskellige opgaver, som fx at oversætte tekster, farvelægge billeder og skabe musik.

> Læs artiklen i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...